Virtual Reality Nyheter

VR

Facebook förvärvar Crayta-utvecklaren Unit 2 Games

Postad av  tisdag, 08 juni 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Crayta, som vi utforskade förra året, är en spelskapande titel, i samma riktning som Roblox eller Media Molecule's Dreams. Spelet strävar efter att demokratisera spelutveckling, vilket gör spelverktygen enkla och tillgängliga för spelare.

Den Leamington Spa-baserade studion släppte initialt Crayta som en Stadia-exklusiv, och nu kommer Craytas verktygssats att integreras i Facebook Gamings molnplattform. Studien avslöjade att det inte kommer att finnas några uppsägningar i företaget, och att de kommer att "alla stanna tillsammans som ett team."

"Enhet 2-spel bildades med visionen att demokratisera skapandet av spel tack vare Crayta - en samarbetsvillig och tillgänglig plattform som de har byggt från grunden", säger Vivek Sharma, vice vd för Facebook Gaming. ”Teamet har också hjälpt till att skapa nya spelskapare samtidigt som de har byggt upp communityer kring deras innehåll. Facebook Gaming delar dessa mål, och idag är vi hedrade att välkomna Unit 2-spel till laget.

”Vi kan nu göra innehållsskapandet enklare än någonsin genom att samla vårt team med Unit 2 Games team och teknik. I framtiden kommer människor på Facebook att skapa upplevelser på några minuter utan att behöva koda, medan mer avancerade skapare kan begränsa innehåll endast av sin fantasi. Och vi bygger dessa erfarenheter genom att investera i och växa olika teknik- och produktteam som distribueras internationellt över USA, Storbritannien och Europa.

”Crayta har maximerat nuvarande molnströmningsteknik för att göra spelskapandet mer tillgängligt och lätt att använda. Vi planerar att integrera Craytas skapande verktygssats i Facebook Gamings molnplattform för att omedelbart leverera nya upplevelser på Facebook. ”

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Läs 56 gånger
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Vem är online

Vi har 272 besökare och inga medlemmar online

Senaste Artiklar

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click