Virtual Reality Nyheter

VR

Vive Focus 3 är HTCs nya AIO-headset för företag med 5K och 120 ° FoV

Postad av  onsdag, 12 Maj 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Det är äntligen dags för HTC Vive att avslöja vad det har retat de senaste veckorna.

Som förväntat är det ett nytt allt-i-ett-headset (AIO) designat för företagsmarknaden, Vive Focus 3. Den tredje generationen av HTC Vives fristående Vive Focus-produktlinje, den nya enheten har en helt annan estetik än sin föregångare, Vive Focus Plus.

Som ett fristående headset för företag som letar efter VR-upplevelsen av bästa kvalitet med alla kablar, har Vive Focus 3 verkligen statistiken för att höja några ögonbryn. Genom att erbjuda användare 5K-upplösning från dubbla 2,5K-skärmar med snabbväxlande paneler i kombination med riktiga RGB-underpixlar bör det inte vara någon oro när det gäller skärmdörreffekten. Detta är förutom en 90Hz uppdateringsfrekvens och ett bredare 120-graders synfält (FoV) för att göra samarbetet med kollegor ännu mer uppslukande.

Bilderna visar en radikalt renoverad design, med magnesiumlegeringsramen 20% lättare och 500% starkare än traditionell plast. Det finns en ny remdesign med vikten balanserad för högsta komfort. En del av det är tack vare det bakmonterade batteriet som kan laddas till 50% på 30 minuter plus det finns en strömindikator så att du vet hur mycket laddning som finns kvar. Och för första gången någonsin är Vive Focus 3s batteri bytbart, så att användarna kan hålla ett extra kostnad för de längre VR-sessionerna.

Andra funktioner inkluderar en manuell interpupillär avståndsjustering mellan 57 mm och 72 mm, magnetiska packningar för fram- och baksidan med snabbkoppling för enkel rengöring och nya öppna högtalare med ett par dubbla drivrutiner. Inbyggda i sidoarmarna är högtalarna kontaktfria så att användarna fortfarande kan höra omvärlden medan en speciell inställning för sekretess för ljud innebär att VR-möten inte kan höras av andra i rummet.

Allt detta drivs av Qualcomm Snapdragon XR2-plattformen med Vive Focus 3 som kan ge exakt inifrån och ut-spårning för sina fyra kameror som använder en AI-algoritm. Avrundning av funktionsuppsättningen är ett nytt par 6DoF-styrenheter som har inbyggda batterier som ger 15 timmars användning per laddning. HTC Vive har också bekräftat att Vive Focus 3 kommer att stödja handspårning i framtiden.

”Vive Focus 3 är en ny era av affärs-VR - utformad för fantastiska bilder samtidigt som den är hållbar och lätt, med överlägsen komfort och användarvänlighet. Våra nya VIVE Business-lösningar gör det enklare än någonsin för en organisation att använda VR, så oavsett om det är en liten start eller en multinationell, kan alla dra nytta av VR: s transformativa potential. ”

Som en enhet endast för företag kommer Vive Focus 3 att säljas från 24 juni och säljs för £ 1060 GBP / $ 1300 USD / € 1180 EUR - i priset ingår 24 månaders Vive-affärsgaranti och tjänster.

 

 

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Läs 130 gånger
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Media

Vem är online

Vi har 105 besökare och inga medlemmar online

Senaste Artiklar

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click