Virtual Reality Nyheter

VR

“VirtualRehabART4Health” erbjuder en unik VR-upplevelse som kombinerar spel, virtuell konst, teknik och rehabilitering

Postad av  måndag, 10 Maj 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

En anmärkningsvärd blandning av konst, smärtlindring och träning nu på STEAM

Designad och producerad av Åse Egnér, VirtualRehabART4Health debuterar den 7 maj på STEAM ™ och erbjuder en anmärkningsvärd skärningspunkt mellan konst, smärtlindring och terapeutiska övningar med spelelement. Kompatibel med HTC Vive® och Oculus® Rift VR-teknologier, VirtualRehabART4Health placerar dig i lyckliga miljöer med andra spelare och en virtuell personlig tränare som simulerar en gruppsession i verkligheten. Förutom avkoppling och motion belönas deltagarna med växande blommor och träd, norrsken och vattendroppar, vilket motiverar och uppmuntrar spelare att återvända för ytterligare stimulering.

VirtualRehabART4Health inkluderar inte bara en speciell yogavdelning utan också underbara miljöer som skog och havsområden att besöka och utforska. Yoga erbjuder flera svårighetsinställningar och möjligheten att delta i en stående eller sittande session. Du måste imitera instruktörernas rörelser medan du njuter av de fantastiska digitala målningarna och de växande träden och natthimlen som avslutar sessionen. I skogsregionen kan du utforska naturen och delta i 4 unika träningsställen med sjukgymnasten. Slå daggdropparna och se träden växa till liv. Oceanområdet har också fyra unika träningsupplevelser och erbjuder en annan typ av utforskning. Genom en serie vackra målningar går du in i havsbilden eller skogsregionen i spelet.

VirtualRehabART4Health använder motion capture-teknik som produceras i samarbete med Lunds universitet Humlabb och en grupp professionella yogainstruktörer och sjukgymnaster som arbetar med rehabilitering. Det är en utmärkt produkt att öva och utveckla inte bara kognition utan också yoga- eller sjukgymnastik med olika svårighetsgrader. Eftersom spelet är VR-exklusivt förbättrar och utvecklar du din samordning mellan kropp och själ. Det finns många vetenskapliga rapporter om fördelarna med VR. I virtuell verklighet ”luras” hjärnan att tro att den befinner sig på en ny plats. VR distraherar från smärta och kan lindra stress och ångest.

VirtualRehabART4Health finns på Steam

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Läs 101 gånger
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Media

Vem är online

Vi har 388 besökare och inga medlemmar online

Senaste Artiklar

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click