Virtual Reality Nyheter

VR

Square Enix & Taito gör ett AR Space Invaders-spel

Postad av  fredag, 19 mars 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Square Enix Presents-evenemanget ägde rum idag och en av de mest överraskande avslöjandena såg ett augmented reality (AR) videospel avslöjat.

Inte bara någon gammal IP, Square Enix Montréal och TAITO samarbetar om en Space Invaders-titel, vilket ger den klassiska skytten in i den uppslukande speltiden.

En enda bild och en teasertrailer avslöjar inte hur den kommer att se ut eller om det kommer att finnas ett officiellt namn bortom Space Invaders. Så vad är känt? Tja, det blir ett mobilt videospel med AR-funktioner som använder "patenterad AR-teknik" med en "modern konststil."

Förhoppningsvis kommer några av dessa klassiska mönster att behållas på något sätt samtidigt som du fortfarande kan springa runt ett fält och skjuta inkräktarna och rädda planeten

"Vi är extremt inspirerade av vårt samarbete med TAITO för att föreställa oss Space Invaders-serien på ett modernt sätt samtidigt som vi formar den till vår ambitiösa vision om vad det kan vara på mobil", säger Patrick Naud, chef för Studio på Square Enix Montréal i ett påstående. "På Square Enix Montréal är vi stora fans av franchisen och teamet har tagit sig an utmaningen att visa hur helt ny teknik kan blåsa in ny energi i ett spel så tidlöst som Space Invaders."

"Att samarbeta med Square Enix Montréal om deras djärva vision för Space Invaders har varit en otrolig strävan", säger Tetsu Yamada, VD och representant för Taito Corporation. ”Som fans av vår klassiska serie behandlar de Space Invaders med största omsorg och respekt. Vi är stolta över att spelet kommer ut med ny teknik och ny smak och kommer att ytterligare utöka universumet för Space Invaders-serien. ”

Square Enix Montréal och TAITO har inte sagt när Space Invaders AR kommer att landa men du kan gå till den officiella webbplatsen för att registrera dig för en chans att delta i speltester när de inträffar.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Läs 202 gånger
Amelia

Är ganska ny på sidan men har varit i kontakt med Kenta lite då och då och har nu bestämt mig för att hjälpa till på sidan.

Det jag kommer hjälpa till med är att posta nyheter och artiklar.

Media

Vem är online

Vi har 335 besökare och inga medlemmar online

Senaste Artiklar

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click