Virtual Reality Nyheter

VR

Scenic Jigsaw kommer till PlayStation VR

Postad av  torsdag, 18 mars 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Puzzling Places av Realities.io kan ha funnits som en sidladdad Oculus Quest-app i ett år nu men den har fått dragkraft för sent.

Efter att ha varit en av lanseringstitlarna för Oculus 'App Lab, har idag utvecklaren avslöjat Puzzling Places är på väg mot en PlayStation VR-lansering i slutet av året.

Studion, som bäst beskrivs som en meditativ VR-pussel (VR) 3D, tar fotogrammetriska genomsökningar av vackra platser runt om i världen och förvandlar dem till hyperrealistiska miniatyrer för att du ska kunna återmontera. I ett nyligen inlägg på PlayStation-bloggen avslöjade Daniel Sproll, grundare av Realities.io att: ”Puzzling Places var ett resultat av en total olycka - Ett fel i vår pipeline orsakade att bitarna i en av våra fotogrammetri-modeller virvlade upp som gnistade en lysande idé att, du gissade det, pussla bitarna ihop igen! ”

Spelet fungerar precis som du förväntar dig att ett pussel fungerar, du får ett sammanblandat urval av bitar att sätta ihop, med några praktiska 2D-fotografier tagna från olika vinklar som hjälper dig att visualisera den slutliga 3D-modellen. När du gör det väcks denna miniatyrvärld till liv tack vare ett uppslukande ljudlandskap, att höra rörelsen i en stad eller att kväva måsar vid en strand.

Den nuvarande Oculus Quest-versionen i App Lab innehåller sex pussel vardera med ett bestämt antal bitar som Market Square i Gliwice (se nedan) som har 200 bitar. Realities.io planerar att utöka spelmöjligheterna samtidigt som man utvecklar PlayStation VR-versionen, vilket gör att varje pussel kan ha flera svårigheter beroende på hur snabbt eller länge du vill spela. Puzzling Places kommer också att få fler pussel att lösa när de släpps.

Långsiktiga fans av Puzzling Places kommer att veta att Realities.io har finansierat projektet genom Patreon, med stödjare som har tillgång till totalt 38 pussel som kommer från 3D-skanningar gjorda av skapare från hela världen. Några av dessa kan mycket väl komma till PlayStation VR-versionen eller så kan studion ha nya planerade, vi får vänta och se.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Läs 134 gånger
Amelia

Är ganska ny på sidan men har varit i kontakt med Kenta lite då och då och har nu bestämt mig för att hjälpa till på sidan.

Det jag kommer hjälpa till med är att posta nyheter och artiklar.

Vem är online

Vi har 87 besökare och inga medlemmar online

Senaste Artiklar

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click