Xbox Series X-spel: alla spel bekräftas och förväntade på nästa Xbox

Xbox Series X-spel: alla spel bekräftas och förväntade på nästa Xbox

1 visningar
0
--Annons--

Vi börjar höra mer om Xbox Series X-spel när nästa genkonsolens lanseringsdatum kryper allt närmare.

Snabbare och kapabel till mer avancerad grafik än sina föregångare, Microsofts nästa generations hårdvara lovar att vara den mest kraftfulla spelkonsolen i världen när den lanseras sent i 2020 – ännu mer än PS5, som förväntas träffa hyllor ungefär samma tid.

Microsoft har varit långsam med att tillkännage exklusiva lanseringstitlar för konsolen med tanke på att utgivningen fortfarande är en stund av, men det har varit mer framtida med sina planer för bakåtkompatibilitet och korsgenerationspotential. I februari avslöjade Microsoft lite mer om Series X: s högdrivna specifikationer, dess planer för fyra generationer bakåtkompatibilitet och något som kallas Smart Delivery – vilket tydligen kommer att se till att dina Xbox-spel alltid fungerar bäst, oavsett om du är spelar på nästa eller nuvarande gen.

Släppbekräftelser och förslag från tredjepartsutvecklare börjar också smälla ut. Men vi vet fortfarande inte mycket om vilka spel som kommer till Xbox Series X, och om du funderar på att registrera dig för nästa Xbox, kommer du att hålla reda på vilka titlar du kanske spelar.

Så utan vidare så har jag satt ihop denna lilla lista på alla Xbox Series X-spel som Microsoft har bekräftat – och några som vi förväntar oss att se.

Bekräftade Xbox Series X-titlar

Halo Infinite

Halo Infinite är var den första titeln som Microsoft bekräftade för Xbox Series X – så vi vet definitivt att Master Chief tar hoppet till nästa generations konsol.

Inte bara det, utan Halo Infinite kommer att vara en lanseringstitel för serie X som släpps under Holiday 2020 tillsammans med konsolen (eller konsolerna). Det är inte särskilt en överraskning, med tanke på att Master Chief har fungerat som ansiktet för Xbox i nästan 18 år.

Enligt Microsoft kommer Halo Infinite (som alla exklusiva Xbox-spelstudior-titlar) att använda den nya Smart Delivery-funktionen. Det betyder att du bara måste köpa spelet en gång och att du har tillgång till den bästa tillgängliga versionen för vilken Xbox-konsol du väljer att spela på.

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red var motvillig för att säga huruvida den kommande titeln kommer att släppa nästa generations konsoler eller inte. Tack vare en tweet från utvecklaren har vi nu en bekräftelse på att Cyberpunk 2077 kommer till Xbox Series X – och spelet kommer till och med att använda Microsofts nya Smart Delivery-funktion.

Gothic

Efter att ha mått intresse med en spelbar teaser har utvecklaren THQ Nordic bekräftat att den kommer att göra om sin kultklassiker 2001 och ta den till Xbox Series X.

Nordic planerar att “stanna så troget som möjligt till den ursprungliga upplevelsen” och modernisera spelmekanik men det lovar fansen också att det kommer att spela mycket uppmärksamhet åt spelarens feedback från den spelbara teasern; redan utvecklaren har sagt att det hör höra krav på en “skitare och mindre färgglad värld”.

Utvecklingen är dock fortfarande i mycket tidiga stadier, och vi bör inte förvänta oss att se den lanseras på Microsofts konsol 2020.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege-direktören, Leroy Athanassof, har i en intervju med Windows Central bekräftat att Ubisofts plan är att den online taktiska skytten ska vara tillgänglig på Xbox Series X från konsolens lanseringsdag.

Ubisoft vill inte att spelare möter att delas upp från sina vänner bara för att vissa har hoppat in i den nya generationen när andra inte har gjort det så har det också bekräftats att spelet kommer att stödja cross-gen-spel. Det betyder att Xbox Series X-spelare fortfarande kan spela med Xbox One-vännerna.

Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine bekräftades först under Ubisofts presskonferens E3 2019. Det gavs aldrig ett fast släppdatum men det har sedan försenats in till budgetåret 2020–2021.

Så även om vi fortfarande inte känner till ett släppdatum, har denna försening drivit spelet närmare Xbox Series X-lanseringen och ökar sannolikheten för att vi kommer att se det spelbart på nästa generations konsoler. Naturligtvis har detta nu officiellt bekräftats av Ubisoft CEO Yves Guillemot i en intäkter till investerare i november 2019.

Senua’s Saga: Hellblade 2

Xbox Series Xs namn och design avslöjades officiellt under Game Awards 2019. Utöver en titt på nästa genkonsol fick vi också ett officiellt tillkännagivande att det finns en annan Hellblade på väg – och det kommer till nästa Xbox.

Vi vet inte mycket om vad Senuas Saga: Hellblade 2 kommer att handla om, men tillkännagivandet, som utnyttjar Serie X: s nästa gen-teknik, var oerhört imponerande – och det är troligt att spelet kommer att använda Smart Delivery.

Watchdogs: Legion

Först tillkännagavs vid E3 2019, bekräftades Watch Dogs Legion initialt för en utgåva från mars 2020. Men sedan dess har Ubisoft bekräftat att spelet nu kommer att försenas till nästa budgetår som löper från april 2020 till mars april 2021, vilket innebär att Watch Dogs Legion kan se en försening på så lite som en månad eller upp till ett år.

Denna försening gör det emellertid mer troligt än någonsin att Watch Dogs Legion kommer att lanseras för Xbox Series X som en korsgenerationstitel. Som nu officiellt har bekräftats av Ubisoft VD Yves Guillemot i en vinstsamtal till investerare i november, 2019. Watchdogs: Legion kommer att gå med Rainbow Six Quarantine and Gods and Monsters på nästa gen-plattform.

Gods and Monsters

Just like Watch Dogs Legion, Gods and Monsters is another title from Ubisoft announced for Xbox at E3 2019 that’s been delayed from its original early 2020 release into the next financial year.

Knowing now that we could see Gods and Monsters released any time between April 2020 and March 2021, we’ve long thought it’s likely that the title will make an appearance on the Xbox Series X platform.

This has now been officially confirmed. Along with Rainbow Six Quarantine and Wathdogs: Legion, Ubisoft CEO Yves Guillemot has said it will be coming to the next-gen platform.

Outriders

People Can Fly har bekräftat att dess kommande co-op-shooter Outriders kommer att landa på både PS5 och Xbox Series X i “Holiday 2020” (AKA mellan oktober och december i år) – samma släppfönster som vi har för båda nästa genkonsoler .

Vi vet inte mycket om Outriders ännu, men utvecklaren har beskrivit det som “en co-op RPG-shooter för en ny generation i en original, mörk och desperat sci-fi-universum”.

The Lord of the Rings: Gollum

Tillkännagavs i mars 2019 och Daedalics Gollum-spel har nu bekräftats för PS5 och Xbox Series X.

Utvecklaren bekräftade till Edge att The Ringen: Gollum kommer att vara ett “fantastiskt nästa gen-äventyr”. Tidigare bekräftade Daedlic Gollum kommer att släppa 2021 för PC och “alla relevanta konsolplattformar vid den tiden”. Huruvida spelet kommer att vara korsgeneration (släpper på PS4 och Xbox One också) är dock fortfarande obekräftat.

Men vad kommer spelet egentligen att handla om? Gollum är ett actionäventyr som fokuserar på den ringbesatta varelsen. Enligt Daedalic berättar det berättelsedrivna spelet “Gollums berättelse från ett perspektiv som aldrig sett förut … medan han håller sig tro mot de legendariska böckerna.”

WRC 9

It’s been officially confirmed that the latest version of the FIA World Rally Championship will officially hit Xbox Series X and PS5. The racing title will release in September 2020 for PC, Switch, Xbox One and PS4, but will also release on next-gen consoles.

“The introduction of new-generation gaming consoles is a wonderfully exciting step and we’re delighted WRC 9 will be the first rally game to become available to gamers on such platforms,” WRC Promoter managing director Oliver Ciesla said.

According to the game’s website, WRC 9 will feature rallies in Kenya, New Zealand and Japan from the 2020 WRC calendar, alongside over 400km of roads from all 13 scheduled rounds of the 2020 season.

WRC 10 and WRC 11 have also been confirmed.

Dying Light 2

Under en intervju med Wccftech på E3 2019 bekräftade utvecklaren Techland Dying Light 2 för nästa genkonsol.

“Techland har alltid ett öga på de senaste nya leksakerna!” Techlands chefsteknologichef, Pawel Rohleder, sa. “För att vara mer specifik – ja, planen sedan produktionsstart har varit att göra Dying Light 2 till en korsgenerationstitel.”

Ryktade Xbox Series X-titlar

Everwild

En överraskning tillkännagivande under XO19 var Rare nästa original titel: Everwild. Detta spel är fortfarande i mycket tidiga stadier av sin utveckling och det finns inget släppdatum ännu. Detta antyder verkligen att spelet kan vara en titel på flera generationer och lanseras på Series X och Xbox One som en exklusiv.

Vi vet inte mycket om Everwild ännu men Rare har sagt att det kommer att “ge dig minnesvärda, engagerande och meningsfulla upplevelser för spelare överallt att dela.”

Starfield

Bethesda har ganska många projekt i verken, men det vi verkar veta minst om är Starfield. Allt vi hittills vet är att Starfield är spelbehemotens första nya IP på 25 år och kommer att vara en RPG-uppsättning för en spelare i rymden.

Efter att ha bara sett en tillkännagivande trailer förväntar vi oss inte att Starfield kommer att släppa förrän minst 2020 vilket innebär att det kommer att landa i huvudfönstret för att bli ett Xbox Series X-spel. Bethesda har inte släppt om detta kommer att vara fallet, men det verkar troligt att vi kommer att våga oss in i Bethesdas galax på nästa generations konsoler.

The Elder Scrolls 6

Som sagt, Bethesda har varit ganska upptagen bakom kulisserna sedan E3 2018. Inte bara är Starfield på korten, men de efterlängtade äldre Scrolls 6 har också bekräftats vara i verk.

Bethesdas Todd Howard har redan sagt att The Elder Scrolls 6 inte kommer att komma ut förrän efter Starfield. Så det kommer att ta ett tag innan vi vågar in i Tamriel igen, troligtvis på nästa generations konsoler.

Grand Theft Auto 6

Okej, ja, jag är lite hoppfull här – främst för att Grand Theft Auto 6 inte har meddelats av Rockstar Games. Men det är nästan garanterat att vi kommer att se en ny installation i Grand Theft Auto-serien, och det kommer inte att bli på ett tag.

Därför är det troligt att ett släppdatum kommer att falla in i nästa generation, vilket gör GTA 6 till ett Xbox Series X-spel.

Final Fantasy 7 Remake

Återigen har Final Fantasy 7 Remake inte bekräftats vara ett Xbox Series X-spel men Square Enix har bekräftat att titeln kommer att komma till PS4 först – med en Xbox One- och PC-släpp sannolikt i framtiden.

Med tanke på Xbox One-åldern och spelets ambitiösa karaktär – det kommer i flera avsnitt över ett flerårigt släppschema – är en korsgenerationstitel med plattformar för nästa gen inte ifrågasatt. Så vi hoppas definitivt se Final Fantasy 7 Remake på Xbox Series X.

Battlefield 6

Electronic Arts har bekräftat att Battlefield 6 är på väg, och att det kommer till nästa generations konsoler.

EA bekräftade inte vilka konsoler (så vi kommer att behålla Battlefield 6 i det ryktade avsnittet för inte) men oavsett, det kommer att gå några år innan vi ser skytten på nästa genkonsol som utgivaren vill ge plattformar tid att bygga en stark spelar-bas. Men Xbox Series X ser mycket troligt ut.

Dela!

0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *