Xbox Series X: alla specifikationer

Xbox Series X: alla specifikationer

2 visningar
0
Pheromones

Microsoft har precis tagit bort det kompletta hårdvaru-specifikationsbladet för sitt nästa generations Xbox Series X-underhållningssystem. Listan över hårdvara kan gå tå till tå med alla moderna speldatorer, och till och med i sin produktionsskala är vi inte säkra på om Microsoft kan bryta upp till cirka $ 500, eventuellt räkna med spel- och DLC-försäljning för att återvinna några av kostnaderna och gör en vinst. Till att börja med den semi-anpassade SoC i hjärtat av odjuret, Microsoft samarbetade med AMD för att distribuera sin nuvarande generation “Zen 2” x86-64 CPU-kärnor. Microsoft bekräftade att SoC kommer att byggas på 7 nm “förbättrad” process (mycket troligt TSMC N7P). Dess formstorlek är 360,45 mm2. Chipet packar 8 “Zen 2” -kärnor, med SMT som möjliggör 16 logiska processorer, ett humongöst steg upp från 8-kärnans “Jaguar-förbättrade” CPU som kör Xbox One X. CPU-klockhastigheterna är något vaga. Den pekar på 3,80 GHz nominellt och 3,66 GHz med SMT aktiverad. Kanske kan konsolen växla mellan SMT på något sätt (eventuellt beroende på om ett spel begär det). Det finns inget ord på CPU: s cachestorlekar.

Grafikprocessorn är en annan viktig komponent i SoC med tanke på dess höga designmål att kunna spela på 4K UHD med strålspårning i realtid. Denna GPU är baserad på AMDs kommande RDNA2-grafikarkitektur, som är ett steg upp från “Navi” (RDNA), genom att innehålla realtidsstrålspårningsmaskinvara optimerad för DXR 1.1 och stöd för skuggning med variabel hastighet (VRS). GPU har 52 beräknade enheter (3 328 strömprocessorer förutsatt att varje CU har 64 strömprocessorer i RDNA2). GPU-kortet har en motorklockhastighet på upp till 1825 MHz och har en toppberäkningsgenomströmning på 12 TFLOP (inte räknar CPU). Skärmmotorn stöder upplösningar på upp till 8K, även om konsolens egna prestandamål är 4K vid 60 bilder per sekund och upp till 120 FPS. Variabel uppdateringsfrekvens stöds.

Minneundersystemet liknar det vi rapporterade tidigare idag – ett 320-bitars GDDR6-minnesgränssnitt med 16 GB minne (blandade chip-densiteter). Det blir tydligt att Microsoft inte implementerar en hUMA-gemensam minnespool-strategi. 10 GB av de 16 GB körs med 560 GB / s bandbredd, medan 6 GB av den körs med 336 GB / s. Lagring är ett annat område som får stora hårdvaruupplyftningar: Xbox Series X har en 1 TB NVMe SSD med 2400 MB / s högsta sekventiell överföringshastighet och ett alternativ för ytterligare 1 TB NVMe lagring genom en expansionsmodul. Externa lagringsenheter stöds också över 10 Gbps USB 3.2 gen 2. Konsolen bekräftas att den har en Blu-ray-enhet som stöder 4K UHD Blu-ray-uppspelning. Alla dessa hårdvaraspecifikationer kombineras mot vad Microsoft kallar “Xbox Velocity Architecture.” Microsoft arbetar också för att förbättra inmatningsfördröjningen för sina spelkontroller.

Om det är $ 600 eller $ 650 är det fortfarande inte dåligt. Tänk på hur mycket pengar du skulle behöva spendera för att få detta på en PC? Bara grafikkortet skulle kosta 1200 dollar. Hur som helst kommer tiden att säga 🙂

Pheromones
0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *