Xbox Game Pass vs PlayStation Now: Vilken är den bästa spelabonnemangstjänsten?

Xbox Game Pass vs PlayStation Now: Vilken är den bästa spelabonnemangstjänsten?

0
--Annons--

PS Now vs Xbox Game Pass: vilken spelabonnemangstjänst får dina hårt tjänade pengar? Vi jonglerar alla typer av prenumerationstjänster för närvarande: Netflix, Viasat, Disney Plus (som kommer snart till Sverige), YouTube Music och Spotify tävlar alla om dina pengar, men det blir allt mer fallet också för spel.

Det är värt att komma ihåg att ingen av plattformarna på rätt sätt motsvarar en modell i Netflix-stil, men med populariteten för Xbox Game Pass och de vinster som PlayStation Now tänker på är båda ett mer levande sätt att konsumera videospel än någonsin tidigare.

Om du inte kan motivera att äga båda är det värt att känna till skillnaderna mellan Xbox Game Pass och PlayStation Now. Så vi ska gå in på vad varje tjänst är, hur mycket det kostar och styrkan i deras respektive spelbibliotek.

Xbox Game Pass vs PS Now översikt

Både Game Pass och PS Now är spelabonnemangstjänster som, i utbyte mot en fast månadsavgift, ger dig tillgång till ett bibliotek för hundratals spel. Men du äger bara dessa spel så länge ditt prenumeration är aktivt.

Men det finns skillnader: PS Now låter dig strömma över 500-spel i dess bibliotek, såväl som valet att ladda ner dem till din PC eller PS4-hårddisk. Efter Sonys förvärv av moln-spelföretaget Gaikai 2012 för 380 miljoner dollar kan PS Now-medlemmar spela titlar på en fjärrserver om deras internethastigheter är tillräckligt starka.

Sony rekommenderar minst 5 Mbps, men 10+ kommer att vara bättre för spel utan avbrott, och det kan gå högre för de mest grafiskt intensiva upplevelserna. Men detta sparar hårddiskutrymme, men irriterande frånkopplingar i mitten av spelet är en möjlighet. I alla fall är en Ethernet-anslutning alltid att föredra framför wi-fi för den bästa kvalitetsströmmen.

PS Now är dock tillgängligt på PS4 och PC, vilket gör plattformen till det enda sättet mus- och tangentbordlojalister kan spela Sony-exklusiva som Bloodborne, The Last of Us och Uncharted.

Game Pass har bara kapacitet för medlemmar att ladda ner spel till sin PC eller Xbox One, vilket kräver utrymme på hårddisken eller SDD-enheten, och tiden att ladda ner dem. Som sagt använder Microsofts Fast Start-funktion först maskinlärning för att ladda ner de väsentliga delarna av ett spel.

Även om Game Pass inte är en streamingtjänst – Microsoft har dom tänkt det med Project xCloud – finns det ingen gräns för ditt antal nedladdningar av spel och du har tillgång till dem offline i upp till 30 dagar. Medan Xbox 360-spel ingår, kan tjänsten endast användas på en Xbox One – och den är på PC, men den är fortfarande i beta och med ett mindre bibliotek.

PS Now vs Xbox Game Pass-pris

PlayStation Now kan köpas under längre tidsperioder till allt bättre värde..

En månad PS kostar nu 110 kr och tre månader är 270 kr, och ett år är 650 kr 12 månader av PS Now. Det finns också en 7-dagars gratis provperiod som kan avbrytas när som helst, så det är värt att sluta i en månad om du har mindre tid att spela.

Microsofts tjänst kommer dock med en två-veckors gratis provperiod, och ofta med Xbox Game Pass-erbjudanden. Du kan avbryta Xbox Game Pass när som helst.

Xbox Game Pass kostar 99 per månad på konsolen, med åtkomst till PC-beta när skrivandet kostar bara 135 kr per kvartal.

Sedan finns det Xbox Game Pass Ultimate, som är dyrare till 135 kr per månad, men med det får du Game Pass, Xbox Live Gold och Game Pass för PC. Perfekt för ägare av både en PC och Xbox One.

Xbox Game Pass vs PS Now-spel

Xbox Game Pass startade i popularitet 2019 med några allvarliga trippel-A-skalper. Mycket efterlängtade spel som The Outer Worlds lanserade dag ett på plattformen, tillsammans med Microsofts första parts exklusiv som Gears 5. Räknar med att kommande exklusiviteter som Halo: Infinite kommer också att komma vid lanseringen.

Det finns vanligtvis cirka 200 Game Pass-titlar tillgängliga samtidigt – och ett mindre 150-starkt Game Pass för PC-samling – med spel som kommer och går varje månad. Håll ett öga på din Game Pass-flik-konsol för att se vilka spel som lämnar. Du kan också köpa och behålla Game Pass-spel för 20% reduktion och 10% rabatt för tillhörande DLC.

Det finns fler spel på PS Now, men det är utan tvekan kvantitet över kvalitet. Nya titlar från PS2, PS3 och PS4 generationer läggs till i sitt 650+ spelbibliotek varje månad och de inkluderar tunga hittare som Red Dead Redemption 2 samt Sony exklusiva The Last of Us och Horizon: Zero Dawn. Men till skillnad från Game Pass tenderar de inte att dyka upp på första dagen. Som sagt, det är ett bra sätt att spela upp äldre spel utan att starta upp en äldre konsol.

Xbox Game Pass vs PS Now – Resultat

Kommer in i 2020 är Xbox Game Pass den starkare tjänsten, men PS Now minskar ständigt gapet. Nyckelfaktorn som svänger till förmån för Microsofts plattform är kvaliteten på biblioteket och hur snabbt de kommer. Naturligtvis beror det på företaget med de exklusiva behörigheter du föredrar.

Men PS Now förbättras snabbt. Sony har utökat sitt bibliotek med starkare titlar, sänkt priset och introducerat nedladdningar för att komplettera sina streamingalternativ. Men när internethastigheterna förbättras kommer streaming bara att bli mer livskraftig.

Hursomhelst kommer Sony och Microsoft säkert att investera kraftigt i båda sina prenumerationserbjudanden. Det gröna laget kommer att sträva efter att dra nytta av sin senaste framgång och Sony kommer sannolikt att börja lansera sina spel på PS Now om de hoppas kunna komma ikapp. Med Google och till och med Amazon som vill hävda sin egen bit av videospelkakan kan vinnaren av prenumerationsstridsområdet väl bestämma nästa genkonsol.

Om författaren
Kenta Mattsson

kenta

Är jag som skapat K-Gamer.se och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *