PS5-spel: alla spel bekräftade och förväntade på PlayStation 5

PS5-spel: alla spel bekräftade och förväntade på PlayStation 5

9 visningar
0
--Annons--

Räkna med att höra mer om dessa PS5-spel snart

PS5-spel är nästan här. Visst, du kanske inte kan spela dem ännu, men med ett bekräftat släppfönster för nästa gen-PlayStation-konsol – i slutet av 2020 – och specifikationer för PS5 börjar sjunka, är det ingen överraskning att utvecklarna börjar tillkännage titlar för hårdvara.

Bland de hittills tillkännagivna spelen inkluderar Watch Dogs: Legion och Ubisofts Gods and Monsters, och vi räknar med att Ghost of Tsushima och Cyberpunk 2077 kommer att landa på nästa PlayStation också – men ingen av dessa har bekräftats.

Tills vi får en spelfokuserad avslöjningshändelse (till skillnad från PS5-specifikationerna som inte hade något i vägen för spel), kan vi inte säga exakt vilka spel som kommer att vara PS5-lanseringstitlar, men vi har nu en anständig uppfattning om vilka spel som kommer kommer till systemet någon gång.

Därför har vi samlat denna praktiska guide till alla PS5-spel som har bekräftats hittills – och några som vi förväntar oss att se.

Bekräftade PS5-spel

Efter att ha mått intresse med en spelbar teaser har utvecklaren THQ Nordic bekräftat att den kommer att göra om sin kultklassiker 2001 och ta den till PS5.

Nordic planerar att “stanna så troget som möjligt till den ursprungliga upplevelsen” och modernisera spelmekanik men det lovar fansen också att det kommer att spela mycket uppmärksamhet åt spelarens feedback från den spelbara teasern; redan utvecklaren har sagt att det hör höra krav på en “skitare och mindre färgglad värld”.

Utvecklingen är dock fortfarande i mycket tidiga stadier, och vi bör inte förvänta oss att se den 2020.

Rainbow Six Siege

Ubisoft har bekräftat till Windows Central att den planerar att sin online taktiska skytt, Rainbow Six Siege, ska vara tillgänglig på PS5 från lanseringsdagen (närhelst den lanseringsdagen kan vara). För att undvika att tvinga tidiga nästa genoptagare från att behöva lämna sina Siege-vänner bakom, har Ubisoft också sagt att spelet kommer att stödja flera generationers multiplayer, så PS5-ägare kommer fortfarande att kunna spela med sina PS4-vänner.

Outriders

People Can Fly har bekräftat att dess kommande co-op-shooter Outriders kommer att landa på både PS5 och Xbox Series X i “Holiday 2020” (AKA mellan oktober och december i år) – samma släppfönster som vi har för båda nästa genkonsoler .

Vi vet inte mycket om Outriders ännu, men utvecklaren har beskrivit det som “en co-op RPG-shooter för en ny generation i en original, mörk och desperat sci-fi-universum”.

The Lord of the Rings: Gollum

Tillkännagavs i mars 2019 och Daedalics Gollum-spel har nu bekräftats för PS5 och Xbox Series X.

Utvecklaren bekräftade till Edge att The Ringen: Gollum kommer att vara ett “fantastiskt nästa gen-äventyr”. Tidigare bekräftade Daedlic Gollum kommer att släppa 2021 för PC och “alla relevanta konsolplattformar vid den tiden”. Huruvida spelet kommer att vara korsgeneration (släpper på PS4 och Xbox One också) är dock fortfarande obekräftat.

Men vad kommer spelet egentligen att handla om? Gollum är ett actionäventyr som fokuserar på den ringbesatta varelsen. Enligt Daedalic berättar det berättelsedrivna spelet “Gollums berättelse från ett perspektiv som aldrig sett förut … medan han håller sig tro mot de legendariska böckerna.”

Godfall

Godfall, som tillkännagavs vid Game Awards 2019, är en action-RPG från Gearbox som ser ut som Destiny med svärd och blank hårdvara. Vi vet inte exakt hur spelet kommer att se ut, men det kan sägas att Gearbox populariserade “looter shooter” med sin Borderlands-franchise, så vi föreställer oss att gameplay loopen kommer att vara lika tillfredsställande.

Men eftersom Gearbox inte riktigt har gjort en hack och snedsträcka tidigare, måste vi bara vänta och se hur det faktiska spelet kommer att se ut och om slitsen kommer att vara lika tillfredsställande som Borderlands skytte.

Vi har inget specifikt släppdatum, men vi vet att Godfall kommer till PlayStation 5 och Epic Games Store “Holiday 2020”.

New Bluepoint Studios game

Tillkännagivandet av ett nytt Bluepoint-spel var första gången ett företag kom ut i öppet och sa att det verkligen utvecklar en titel för Sonys nästa generations konsol.

Bluepoint Studios är det team som är mest känt för portar i klassiska spel, efter att ha tagit fram den otroligt väl mottagna Metal Gear Solid: HD Collection, Uncharted: The Nathan Drake Collection och den förvånande Shadow of the Colossus remaster.

Prat tidigt 2019 pekade på att studioets nästa projekt är ännu en ny föreställning av ett klassiskt spel, och med rykten som virvlar runt en Demons Souls-remake som händer (en IP som ägs av Sony till skillnad från resten av Bandai Namco-franchisen) ser det ut som en relativt bra gissning som kommer att vara företagets nästa titel.

Watch Dogs: Legion

Först tillkännagavs vid E3 2019, bekräftades Watch Dogs Legion initialt för en utgåva från mars 2020. Men sedan dess har Ubisoft bekräftat att spelet nu kommer att försenas till nästa budgetår som löper från april 2020 till mars april 2021, vilket innebär att Watch Dogs Legion kan se en försening på så lite som en månad eller upp till ett år.

Denna försening gjorde det dock mer troligt att Watch Dogs Legion kommer att lanseras på PS5-plattformen. Och det kommer, eftersom nyheten officiellt bekräftades av Ubisoft CEO Yves Guillemot i slutet av 2019.

Gods and Monsters

Precis som Watch Dogs Legion, Gods and Monsters är en annan titel från Ubisoft tillkännagav för PS4 på E3 2019 som har försenats från dess ursprungliga början av 2020-lanseringen till nästa budgetår.

Vi kunde se Gods and Monsters släppas när som helst mellan april 2020 och mars 2021 och har nu fått officiell bekräftelse på att det kommer till PS5.

Rainbow Six Quarantine

Rainbow Six Quarantine bekräftades först under Ubisofts presskonferens E3 2019. Det gavs aldrig ett fast släppdatum men det har sedan försenats in till budgetåret 2020–2021.

Så även om vi fortfarande inte känner till ett släppdatum har denna försening drivit spelet närmare PS5-lanseringen. Enligt Ubisoft CEO Yves Guillemot är det ett av ett antal spel som officiellt har bekräftats för nästa genkonsol.

WRC 9

Det har officiellt bekräftats att den senaste versionen av FIA World Rally Championship officiellt kommer att träffa Xbox Series X och PS5. Racetiteln kommer att släppas i september 2020 för PC, Switch, Xbox One och PS4, men kommer också att släppas på nästa genkonsol.

“Införandet av ny generation av spelkonsoler är ett fantastiskt spännande steg och vi är glada att WRC 9 kommer att vara det första rallyspelet som blir tillgängligt för spelare på sådana plattformar,” sa WRC Promotors vd Oliver Ciesla.

Enligt spelets webbplats kommer WRC 9 att innehålla rally i Kenya, Nya Zeeland och Japan från WRC-kalendern 2020, tillsammans med över 400 km vägar från alla 13 schemalagda omgångarna av 2020-säsongen.

WRC 10 och WRC 11 har också bekräftats.

Dying Light 2

Under en intervju med Wccftech på E3 2019 bekräftade utvecklaren Techland Dying Light 2 för nästa genkonsol.

“Techland har alltid ett öga på de senaste nya leksakerna!” Techlands chefsteknologichef, Pawel Rohleder, sa. “För att vara mer specifik – ja, planen sedan produktionsstart har varit att göra Dying Light 2 till en korsgenerationstitel.”

Ryktade PS5-spel

Cyberpunk 2077

CD Projekt Red har varit motvillig för att säga om den kommande titeln kommer att släppa på PS5 eller inte. Vi vet dock att Cyberpunk 2077 kommer att släppa på Xbox Series X.

I en intervju med VG247 förra året avslöjade CD Projekt Red att Cyberpunk 2077 kommer att kunna arbeta med framtida spelteknik.

“Nästa gen har inte tillkännagivits ännu, så vi kan bara spekulera,” förklarade CD Projekt Red president Adam Kiciński. ”Teknologiskt är Cyberpunk mycket avancerad. Vår teknologi är redo att gränssnitt mot framtida generationer.

“Spelet är utvecklat på ett sådant sätt att det kan använda mycket kraftfull framtida utrustning.”

Men sedan den här gången har utvecklaren medgett (via GameSpot) att även om möjligheten till en PS5-utgåva utforskas så är den inte i sitt “intressanta område just nu”. Istället vill studion fokusera på vad den gör just nu, snarare än att titta för långt framåt och förlora vad som är viktigt: att starta spelet väl.

Detta är kanske inte förvånande eftersom Cyberpunk 2077 kommer att släppas i september 2020 (efter att ha försenats från april) och PlayStation 5 kommer inte att lanseras förrän i slutet av 2020. Om spelet startade på PS5 skulle det vara en tvärgenerationstitel . För tillfället är detta emellertid fortfarande bara ett “kanske” när det gäller CD Projekt Red.

Death Stranding

Hideo Kojima och Sony har varit ganska tysta om vi kommer att se Death Stranding som ett PS5-spel.

Death Stranding har redan lanserat på PS4 men i en intervju med Wired antydde Sonys Mark Cerny att vi kan se den på PS5 också.

På frågan av Wired om övergången från PS4 till nästa generation, och hur Death Stranding kommer att passa in i denna process, gav Cerny en “gravid paus” och ett glittrande leende innan en talesman inbröt att spelet skulle släppas för PS4.

Det är inte exakt en bekräftelse men Cernys svar har definitivt gett upphov till spekulationer om att Death Stranding kommer att bli en frisläppande av generationer.

The Last of Us: Part 2

Vi vet nu att The Last of Us: Part 2 kommer att släppas den 29 maj 2020 – mycket tidigare än PS5: s sena 2020-släppdatum. Vi anser dock att det är ett säkert antagande att alla Sony-exklusiva produkter som kommer 2020 kommer sannolikt att vara korsgenerationstitlar.

Det verkar lite konstigt för Sony att släppa en av sina mest ivriga förväntade uppföljare för bara PS4 i slutet av konsolens livscykel. Så vi tror att det är en säker satsning att anta att Joel och Ellie kommer att komma till PS5 och omedelbart bli ett av de bästa PS5-spelen.

Ghost of Tsushima

SuckerPunchs historiska öppen världsäventyr tar spelarna tillbaka till Feudal Japan, och nu har vi en mycket tydligare bild av när det kommer att hända. Vid Game Awards 2019 avslöjade SuckerPunch att Ghost of Tsushima kommer att träffa gatorna den 26 juni 2020, vilket innebär att väntan är nästan över.

Det betyder att spelet kommer fram till PS5, men med tanke på hur vacker grafik har varit hittills, skulle vi inte bli förvånade om det lanseras på Sonys nya konsol. Vi har fortfarande inte hört något från Sony om huruvida Ghost of Tsushima kommer att vara ett PS5-spel.

Starfield

Bethesda har ganska många projekt i verken, men det vi verkar veta minst om är Starfield. Allt vi vet hittills är att Starfield är spelbehemotens första nya IP på 25 år och kommer att vara en RPG-uppsättning för en spelare i rymden.

Efter att ha bara sett en tillkännagivande trailer förväntar vi oss inte att Starfield släpper förrän minst 2020 vilket innebär att det kommer att landa i huvudfönstret för att bli ett PS5-spel. Bethesda har inte släppt om detta kommer att vara fallet men det verkar troligt att vi kommer att våga in i Bethesdas galax på nästa generations konsoler.

The Elder Scrolls 6

Som sagt, Bethesda har varit ganska upptagen bakom kulisserna sedan E3 2018. Inte bara är Starfield på korten, men de efterlängtade äldre Scrolls 6 har också bekräftats vara i verk.

Bethesdas Todd Howard har redan sagt att The Elder Scrolls 6 inte kommer att komma ut förrän efter Starfield. Så det kommer att ta ett tag innan vi vågar in i Tamriel igen, troligtvis på nästa generations konsoler.

Final Fantasy 7 Remake

Återigen har Final Fantasy 7 Remake inte bekräftats vara ett PS5-spel men Square Enix har bekräftat att titeln kommer att komma till PS4 först – med en Xbox One- och PC-släpp sannolikt i framtiden.

Med tanke på PS4: s ålder och spelets ambitiösa karaktär är en korsgenerationstitel med nästa gen-plattformar inte tveksam. Så vi hoppas definitivt att se Final Fantasy 7 Remake på PS5.

Horizon Zero Dawn 2

Nu är det värt att notera att den här titeln inte har officiellt bekräftats att aldrig blir bekräftad för PS5.

Sony har haft stor framgång med sina PS4-exklusiviteter, särskilt post-apokalyptisk RPG Horizon Zero Dawn. Horizon Zero Dawn är ett av de mest sålda spelen på PS4, som säljer över 10 miljoner exemplar och cementerar sig själv som en måste-titel. Så det skulle vara perfekt för Guerrilla Games att utveckla en uppföljare, eller hur?

Det verkar som det är exakt vad som händer. Medan varken Sony eller Guerrilla Games har meddelat att en Horizon Zero Dawn 2 är i verken, spillde en av spelets röstskådespelare bönorna tidigare i år och bekräftade i huvudsak att en uppföljare är på väg. Men med inget släppdatum i sikte ser det troligt ut att Horizon Zero Dawn kommer att landa på PS5.

God of War 2

Liksom Horizon Zero Dawn 2 har God of War 2 inte officiellt bekräftats vara i verk.

Det är bara ett år sedan den kritikerrosade (och vår Game of the Year 2018-vinnare) God of War-omstart lanserade uteslutande på PlayStation 4, men vi ser redan framtiden.

Trots att Sony förblir trångt om ämnet, betyder framgången med God of War en uppföljare förmodligen på väg (kanske en annan God of War 2?). Dessutom har Sony Santa Monica lagt ut jobblistor för ett antal roller i sina team – med en lista som tydligt citerar om Guds krigs omstart.

Just nu är det troligt att God of War 2 kommer till PS5 än PS4.

Grand Theft Auto 6

Okej, ja, jag är lite hoppfull här – främst för att Grand Theft Auto 6 inte har meddelats av Rockstar Games. Men det är nästan garanterat att vi kommer att se en ny installation i Grand Theft Auto-serien, och det kommer inte att bli på ett tag.

Därför är det troligt att ett släppdatum kommer att falla in i nästa generation, vilket gör GTA 6 till ett PS5-spel.

Battlefield 6

Electronic Arts har bekräftat att Battlefield 6 är på väg, och att det kommer till nästa generations konsoler.

EA bekräftade inte vilka konsoler (så vi kommer att behålla Battlefield 6 i det ryktade avsnittet för inte) men oavsett, det kommer att gå några år innan vi ser skytten på nästa genkonsol som utgivaren vill ge plattformar tid att bygga en stark spelar-bas. Men en PS5 ser mycket trolig ut.

Gran Turismo

Det finns många rykten om att nästa Gran Turismo-titel kommer att vara en del av PS5:s lanseringsuppställning. Även om ingenting har bekräftats, verkar det troligt att ett Gran Turismo-spel kommer att visas på konsolen vid någon tidpunkt då det är PlayStations landmärke racing-serie.

Wired har rapporterat att utvecklaren Polyphony Digital har Gran Turismo Sport som körs på en PS5-devkit medan en ännu nyare läcka antydde att Gran Turismo 7 kommer att släppas den 20 november som en lanseringstitel för konsolen.

Vi vet inte säkert när en Gran Turismo-titel kommer att visas på PS5, eller vilken form den kommer att ta, men vi tror att det troligtvis kommer att hända vid någon tidpunkt.

Dela!

0Shares
Om författaren
Kenta Mattsson

kenta

Är jag som skapat K-Gamer.se och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *