PlayStation 5 bör ta några ledtrådar från Xbox

PlayStation 5 bör ta några ledtrådar från Xbox

95 visningar
0
Pheromones

PlayStation 4 anses av flera att dom slår Xbox One i den nuvarande generationen. Från ren försäljning till exklusiv mjukvara “PS” vinner denna generationens konsol krig. Men saker kan formas upp för att ta en annan tur nästa generation, precis som de gjorde med generationen av PS3 och Xbox 360. Som sådan kan Sony lära sig en sak eller två i förväg från Microsoft om dom vill hålla sig före i kurvan.

Bland vad Sony kan lära sig för nästa generation från Microsoft är Microsofts Game Pass-program. Med tre olika planer, inklusive en konsolplan för 99 kr per månad, en PC-plan för 99 kr per månad, och en plan tillgänglig på båda som inkluderar Xbox Live Gold för 135 kr för tre månader, ger Game Pass åtkomst till en enorm mängd olika spel, ny och äldre. PlayStation 4s PS Now är inte exakt användarvänlig, så Sony skulle kunna stå för att implementera ett system som liknar GamePass med lanseringen av PlayStation 5.

PlayStation 5 behöver också någon form av bakåtkompatibilitet. Som det nu är, är det bara valda PS3-spel som kan spelas genom PS Now på PlayStation 4. Det finns ett antal PS1- och PS2-titlar tillgängliga i PlayStation Store, även om Microsoft har gjort ett bättre jobb med att implementera bakåtkompatibilitet. Med förmågan att spela en lång lista med Xbox 360 och originella Xbox-spel har Xbox One en massiv fördel jämfört med PlayStation 4. Och Xbox Series X ser ut att fortsätta med sin bakåtkompatibilitetsfunktion. Om Sony vill dominera nästa generation, behöver PS5 lite bakåtkompatibilitet.

Det finns också framtida behov av cross-platform spel. Medan Nintendo och Microsoft generellt sett varit ganska öppna för cross-platform spel, var Sony från början mycket strikt. På senare tid har Sony varit mer öppen med cross-platform spel, och förhoppningsvis kommer denna öppenhet att fortsätta till nästa konsolgeneration.

Det är fortfarande oklart vem som kommer ut på toppen i nästa generation. Som det ser ut har Microsoft många meriter med Xbox Series X, mellan bakåtkompatibilitet, teknik och så vidare. Men Sony har fortfarande en utmärkt konsumentvilja från PS4. Om Sony kan möta trenderna och kanske överträffa Microsoft, är det troligt att vi kommer att se dess fortsatta dominans i nästa konsolgeneration. Om det inte gör det, kan vi se den vändning som vi såg i den tidigare konsolgenerationen.

Pheromones
0Shares
Om författaren
kenta

kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *