Nintendo drar sig tillbaka från den 77 miljarder dollar mobila spelarenan efter nedslående resultat

Nintendo drar sig tillbaka från den 77 miljarder dollar mobila spelarenan efter nedslående resultat

7 visningar
0
Pheromones

Nintendo Co. drar sig tillbaka från den 77 miljarder dollar mobila spelarenan efter nedslående resultat som tappade en gång höga ambitioner och slutade en flerårig ansträngning precis som marknaden går igenom en oöverträffad boom som orsakats av coronaviruset.

President Shuntaro Furukawa förkunnade för två år sedan att smarttelefonspel skulle vara en verksamhet på 1 miljard dollar med tillväxtpotential, och byggde på sin föregångares löfte om att Nintendo skulle släppa två till tre mobiltitlar varje år. Det väckte förhoppningar bland investerare att spelkraftverket skulle kunna skära ut en betydande del av marknaden. I maj antog presidenten emellertid en markant annorlunda melodi och sade “Vi är inte nödvändigtvis ute efter att fortsätta släppa många nya applikationer för mobilmarknaden.”

Nintendos aktier gled 4 procent dagen efter den anmärkningen. Nära observatörer kan ha känt att Nintendo växte desillusionerad över mobilområdet ännu tidigare. Projektet för smarttelefonspel föddes av nödvändighet för att sträcka sig ner i slutet av Wii U: s misslyckande. Nu, med en kraftig ökning i Switch-popularitet och investerarnas förtroende, verkar det Kyoto-baserade företaget ha omvärderat mobilbranschen och minskat fokus till sitt eget konsolekosystem.

Under perioden från februari till maj, då andra studior bokförde rekordintäkter under virusstopparna, visade Sensor Tower-data markören Nintendo-titlar som Super Mario Run som sjunker med två siffror. Samtidigt, Nintendos egna Animal Crossing: New Horizons hade just blivit den viktigaste fristaden från virusångest, driver Switch-konsolen till nya höjder av popularitet och pressade företagets aktiekurs till en 12-årig höjd förra veckan.

Mobilspel förväntas tjäna 77,2 miljarder dollar i år, vilket skulle stå för hälften av den totala videospelbranschens försäljning, enligt forskning från Newzoo. Men “sedan lanseringen av Mario Kart Tour hösten 2019 är Nintendos mobil pipeline tom”, sa Serkan Toto, en mobilspelkonsult i Tokyo. “På något sätt minskade Nintendos enorma framgång på konsolen behovet och trycket att sätta resurser på mobilen.”

Pheromones
0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *