Microsoft erbjuder gratis utbildningsinnehåll i Minecraft

Microsoft erbjuder gratis utbildningsinnehåll i Minecraft

3 visningar
0
Pheromones

När framväxten av det nya coronavirus (COVID-19) fortsätter har företag över hela världen varit tvungna att vidta betydande åtgärder i sitt försök att mildra spridningen. Detta har förståsvis inkluderat ett gäng avstängningar av händelser och förseningar. Tidigare denna månad var Microsoft tvungen att skjuta upp Minecraft-festivalen som planerades hållas senare i år. Fler och fler länder har tillfälligt stängt utbildningsinstitutioner och har instruerat människor, inklusive ökande mängder barn, att stanna hemma. Nu har Microsoft gjort ett gäng utbildningscentrerat innehåll gratis på Minecraft Marketplace, i ett försök att ge dessa barn en viss glädje och en chans att lära sig.

Innehåll som har gjorts gratis kommer under en ny kategori “Utbildning”. Den innehåller populära lektionsplaner från Minecraft: Education Edition, tillsammans med tio olika världar från Marketplace-skapargemenskapen. Det förstnämnda syftar till att förklara några intressanta begrepp genom utforskning av platser lika stora som den internationella rymdstationen och så minut som det mänskliga ögat. De senare introduceras under tiden i form av lektioner om förnybar energi, marinbiologi, grekisk historia och mer. Särskilt läggs sådana världar och lektionsplaner ofta till Minecraft: Education Edition. Det fria innehållet finns tillgängligt på alla Minecraft för Bedrock-plattformar och kan erhållas via spelet i spelet. Det gratis nedladdningserbjudandet kommer att gälla till och med den 30 juni, men det är möjligt att Microsoft kan hamna i att förlänga denna tidsfrist om situationen kring coronaviruset inte har blivit bättre då.

Pheromones
0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *