Hur kommer Xbox att hantera Klyftan mellan konsolfans?

Hur kommer Xbox att hantera Klyftan mellan konsolfans?

23 visningar
0
Pheromones

Klyftan mellan konsolfans har alltid varit en godtycklig rivalitet som förvaras mer av konsumenterna än företagen själva. Skillnaden mellan PlayStation och Xbox – speciellt i den nuvarande generationen och troligen fortsätter till nästa – har koncentrerats kring varje konsols exklusiva titlar och deras prenumerationstjänster.

All annan åtskillnad mellan systemen är ett resultat av envisa fans som vägrar att acceptera att det inte finns någon stor teknisk skillnad mellan PlayStation och Xbox utanför mindre utvecklingar som knappast märks, såvida inte någon har önskan att se dem sida vid sida. Även då är skillnaden liten, och att säga annat är ett tråkigt försök av de uttråkade att få fram andra.

Objektiv analys kommer emellertid att leda till att samma oskakliga lojalister inser att PlayStation har utsålt Xbox över hela världen i flera år. Visst har Sony varit på konsolmarknaden mycket längre än Microsoft och har behållit sina fans i årtionden samtidigt som den fortsatte sin popularitet i Japan, Korea och andra länder. Xbox å andra sidan tilltalar främst spelare i USA, och även om märket har fans över hela världen, är kärnan i dess följande hemma hemma.

Med PlayStations fortsatta ledning i åtanke, och Xbox:s push för att återfå tappat mark efter att de släppte denna generation (främst på grund av brist på exklusivitet och en dålig marknadsföringskampanj för den ursprungliga Xbox One), kan man inte förneka de förbättringar som varumärket har gjort till dess prenumerationstjänster

Pheromones

Förmånerna som erbjuds i dessa tjänster kommer att vara de viktigaste fördelarna som varje system har, och Microsofts paket av flera prenumerationer i ett – tillsammans med Xbox Play Anywhere och Project xCloud-funktioner – kommer att vara den mest nödvändiga fjädern i företagets mössa.

Xbox Live Gold

Den mest grundläggande av Xbox-prenumerationstjänster är Xbox Live Gold (XLG) – tjänsten som krävs för att använda Xbox: s multiplayer-funktioner online i alla spel. Men XLG och PlayStation Plus är nästan identiska med avseende på deras funktioner. Därför räcker inte XLG ensamt för Xbox för att stänga klyftan i sina ansträngningar att komma ikapp med PlayStation när det gäller försäljning och fanslojalitet.

Oavsett är XLG en viktig funktion för de spelare som tycker om att spela med vänner eller ha tillgång till några gratis spel varje månad. Trots sin brist på åtskillnad jämfört med PlayStation Plus, kan XLG inte ignoreras när man diskuterar framtidens märke.

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass (XGP) är där Xbox börjar sticka ut. XGP erbjuder spelare ett stort bibliotek av spel som de kan ladda ner och spela utan extra kostnad. Den enda riktiga nackdelen är att spelare som deltar i det här abonnemanget inte helt äger titlarna med XGP: s omfattande bibliotek, såvida de inte köper själva spelet ovanför tjänsten.

Så länge en användares prenumeration är aktiv kan de dock ladda ner och spela alla spel i biblioteket så mycket de vill (om inte titeln har tagits bort från XGP när som helst), och de kommer aldrig att förlora sina framsteg, prestationer eller Gamerscore . Detta i sig själv skiljer inte det från PlayStation Now, men den sista aspekten av XGP gör det.

Den sista aspekten är möjligheten för XGP-abonnenter att spela nya, exklusiva Xbox-spel så snart de släpps utan att behöva betala mer för dem. Sony har ännu inte lagt till den funktionen i PlayStation Now, vilket tvingar tjänstens prenumeranter att utge ytterligare 59,99 dollar för standardutgåvan av deras exklusivitet.

Dessutom finns Xbox Game Pass tillgängligt till en lägre kostnad än PlayStation Now. Koppla ihop det lägre priset med rätten att få tillgång till Xbox exklusivt den dag de lanserar utan att betala mer för dem, och Xbox-fans har en tjänst som ger mycket större värde än dess främsta konkurrent.

Dessutom kan XGP-prenumeranter ladda ner valfri titel i Xbox Game Pass-biblioteket för att komma åt offline. Vissa PlayStation Now-spel erbjuder även den här funktionen, men de flesta av dem kräver en internetanslutning för att spela, vilket ibland resulterar i förseningar i titlar som en internetanslutning bör vara onödig.

Xbox Play Anywhere

En av överklagandena från Xbox är funktionen Xbox Play Anywhere (XPA). Fans som köper vissa Xbox-titlar kan spela dem på antingen sin Xbox One eller Windows 10-PC utan att behöva betala för det två gånger. Denna funktion tillåter spelare som har en bärbar dator, defekt Xbox som repareras eller någon annan situation att spela några av sina spel på en annan enhet, vilket erbjuder en bekvämhetsnivå som inte ofta ses någon annanstans.

Medan PlayStation Now tillhandahåller PC-stöd för ett fåtal av spelen i sitt bibliotek, är den listan mycket mindre omfattande än Xbox’s arsenal. Förutom att bara behöva betala för spelet en gång kan Xbox-fans fortsätta från Xbox till PC eller vice versa. Bekvämlighetsfaktorn som tillhandahålls av detta system ger ytterligare en fördel för Xbox jämfört med PlayStation och är en annan aspekt av varumärket som kommer att hjälpa till att påskynda Xbox: s spel för att fånga upp.

Mer än bekvämlighet är dock XPA-upplägget anmärkningsvärt, med titlar som Middle-Earth: Shadow of War, Halo Wars 2, Sea of ​​Thieves, Gears 5, den snart släppta Ori och the Wisps Will , och mer. Xbox Play Anywhere har mer än enkla indietitlar som ingen någonsin har hört talas om. Det sportar också några tunga träffare, vilket gör den bekvämlighetsfaktorn och ett engångsköp mycket mer värdefullt.

Project xCloud

Project xCloud är en streamingtjänst som kommer till Xbox och PC, vilket gör alla spelspelare som har på konsolen eller datorn tillgängliga för att strömma och spela på andra enheter, till exempel telefoner, surfplattor och mer. Denna tjänst, medan den fortfarande befinner sig i en betafas, är ännu en aspekt av Xbox som kommer att erbjuda enorma mängder bekvämlighet, vilket gör att spelare kan spela sina titlar på språng utan att behöva packa sin skrymmande konsol eller skrivbord och ta den med sig.

Medan strömningstjänster oundvikligen drabbas av fördröjningsproblem, arbetar Xbox Game Studios (XGS) hårt för att lösa, eller åtminstone minimera dessa problem innan xCloud officiell lansering. Att ge fans fler alternativ så långt som enheter som de kan spela på kommer att gå långt med att hjälpa Xbox att minska klyftan mellan sig själv och PlayStation.

Xbox Game Pass Ultimate

Den stora chefen för alla prenumerationstjänster på konsoler, Xbox Game Pass Ultimate kombinerar fördelarna med XLG, XGP, XPA och Project xCloud till ett abonnemang. Varje titel som finns i XGP-biblioteket kommer att vara tillgänglig att strömma över Project xCloud, och XPA-titlar som ingår i samma bibliotek kan spelas antingen på Xbox eller PC. Dessutom kommer spelare att kunna spela alla dessa spel online, hemma eller någon annanstans genom deras tillgång till XLG.

Allt detta för 135,00 kr / månad (eller för närvarande 10,00 kr om man aldrig har haft åtkomst till det här abonnemanget tidigare). Värdet på denna prenumeration är oöverträffad eftersom Xbox-fans har möjlighet att spela över 100 högkvalitativa spel online, via bärbara enheter, och så mycket som de önskar samtidigt som alla sparar framsteg, prestationer och Gamerscore.

Slutsats

Tack vare att den tappar bollen på exklusivitet och DLC-affärer i den nuvarande generationen har Microsoft och XGS kämpat för att komma till sina konkurrenter hos Sony. Men med de prenumerationstjänster som nämns ovan erbjuder otroligt värde för alla spelare till låga, konkurrenskraftiga och överkomliga priser. Xbox är mer fokuserat än någonsin tidigare på kundnöjdhet, varumärkeslojalitet och främjande av positiva relationer med deras fans.

Även om det är omöjligt att övertyga de hårda lojalister som prenumererar på antingen Xbox eller PlayStation att deras föredragna enhet är på ett enda sätt för sin primära konkurrent, är det också svårt att hävda att någon av Xbox’s prenumerationstjänster inte är värda sitt pris när man tänker på förmögenheten av innehåll och bekvämlighet som tillhandahålls.

Pheromones
0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *