Är PlayStation 5 Pro en bra idé?

Är PlayStation 5 Pro en bra idé?

159 visningar
0
Pheromones

PlayStation 5 har tillkännagivits och den har kommit med en våg av spekulationer. Det finns ett stort antal rykten om PS5, och sanningen kommer att närma sig vid lanseringen av konsolen. Medan spelare har letat igenom berättelserna och rykten, har de troligen hört talas om PlayStation 5 Pro. För vissa kan det låta som en bra idé, vissa spelare kanske bara vill ha en smal konsol, men den ultimata frågan är om att starta en Pro-konsol tillsammans med en standard är en bra idé.

PlayStation 4 hade en Pro, smal och standard, som alla vädjade till spelare av olika skäl. Som förväntat har PlayStation 5:s tekniska demo kallats “oerhört imponerande”. Det räcker för vissa spelare, men andra vill ha den bästa konsolen som möjligt från Sony. I dessa termer är det upp till den enskilde om PS5 Pro är värt att belysa sin plånbok. Utan en bekräftad utgåva av en PS5 Pro är det som verkligen är uppe till debatt om en sådan iteration av konsolen skulle vara en bra idé för Sony.

Sony presenterar sin försäljning av PlayStation 4 ofta utan att skilja deras konsoler. Med tanke på detta kanske de 100 miljoner enheterna som Sony har levererat inte reflekterar hur bra Pro har presterat. Denna generationskonsol har haft en sådan inverkan att många vill att Sony ska vara säkra på hur bakåtkompatibilitet fungerar på PS5, så att de kan fortsätta att njuta av spelen.

De flesta konsoler följer en normaliserad kurva. I slutet av denna cykel släpps en ny konsol vanligtvis. Pro och Xbox One X ändrade dock detta dramatiskt och debunkade standardprojektioner. Till exempel överträffade PS4 försäljningen från tidigare generationer Xbox 360 på några år, och PS4: s rekordförsäljning antyder att denna störning var i en positiv riktning för Sony. I dessa termer var Pro ett utmärkt drag. Ändå hjälpte timingen PS4 Pro, och om PS5 Pro släpps med PlayStation 5 kommer konsolen troligen inte att ha samma inverkan på marknaden.

PS4 Pro kom ut tre år efter den ursprungliga PS4, och det gynnade konsolen mycket eftersom Xbox väckte hård konkurrens. Xbox One X lovade att leverera betydligt bättre specifikationer än PS4, men ändå släpptes PS4 Pro före One X att dämpa en seriös konkurrent med relativt liknande specifikationer. Det här betyder inte att PS4 Pro medvetet släpptes för att tävla med One X, men det ökade säkerligen PS4: s livslängd när spelare kanske ville ha en bättre konsol.

Rykten tyder på att Pro skulle släppa samtidigt som standarden PlayStation 5. Detta skulle naturligtvis inte ge en ökning av försäljningen i mitten av konsolens hållbarhetstid. Om spelare måste bestämma vilken bygg de ska få från lanseringen av konsolen, är det mycket mindre troligt att de vill ha en ny byggnad efter att de redan har åtagit sig till en. Pro var en uppgradering eftersom spelarnas intresse eventuellt minskade i sin konsol. Att släppa de två konsoler skulle sannolikt leda till en stark initial försäljning som skulle följa den normaliserade kurvan som konsoler tidigare har följt före denna generation, och det är svårt att förutsäga vilket skulle göra mer: den kompletterade, dyrare PS5 Pro eller den mer konkurrenskraftiga och konsumtionsvänlig PS5.

Så småningom kan det finnas ett steg ovanför en Pro, i vilket fall det skulle vara vettigt för Sony att släppa Pro och standard PS5 på samma gång. Om det inte finns någon nivå över Pro, skulle det vara betydligt dyrare än standardutgåvan och måste kämpa för uppmärksamheten hos PC-spelare. Detta skulle vara en djärv drag som kanske inte lönar sig. Det har funnits en del information om PS5: s specifikationer, men hur dessa specifikationer kommer att tas emot av marknaden och hur mycket de skulle skilja sig från PS5 Pro återstår att se.

En bra konsol och perfekt timing ledde till framgången med PS4 Pro. Om Sony kan replikera det är resultatet bra för företaget och spelarna. Om inte, kan Sony ha en dyrare konsol som inte säljer enheterna den borde. Med det sagt finns det inget officiellt ord om hur många iterationer av PlayStation 5 som kommer att finnas. Även om många är säkra på vilka funktioner PS5 behöver, kommer marknaden att diktera vad som händer några år efter utgivandet av konsolen. PS5 Pro kommer att vara en perfekt idé om den körs korrekt, men fansens plånböcker kanske inte håller med.

Vi får helt enkelt vänta och se hur det blir

Pheromones
0Shares
Om författaren
Mr X

Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra