5 skäl till att du ska köpa en Oculus Quest till din familj

5 skäl till att du ska köpa en Oculus Quest till din familj

19 visningar
0
Pheromones

Virtuell verklighet, med sin obehagliga, spännande förmåga att helt fördjupa dig i fantasifulla fantasivärldar (eller ta dig till normalt oåtkomliga delar av den verkliga världen) kan verka som något från framtiden, men det är här nu. Och utan tvekan är det bästa sättet att presentera det för din familj genom att investera i ett Oculus Quest allt-i-ett VR-headset.

Det finns ett antal VR-headset till försäljning, men vi är övertygade om att Oculus Quest är den du kan få om du vill lägga till Virtual Reality i din familjemiljö. Här är fem skäl till varför.

Ingen dyr extra hårdvara krävs

När VR-headset först kom fram krävde de dyra speldatorer – vanligtvis kostade mer än 1 000 pund – för att kunna köra. Men VR-tekniken förbättrades med häpnadsväckande snabbhet och när Oculus Quest lanserades våren 2019 var det en spelväxlare.

Oculus Quest kommer med två Oculus Touch-kontroller som känner av dina handrörelser – så när du har köpt en Oculus Quest, är det enda du behöver betala för de spel du spelar på den. Dessutom fungerar de innovativa inbyggda högtalarna så imponerande att du inte behöver koppla ihop dem med en uppsättning hörlurar.

Inga kvalitetskompromisser

Det finns andra allt-i-ett VR-headset till försäljning. Men Oculus Quest är den enda som erbjuder en VR-upplevelse som nästan inte kan skiljas i kvalitet från headset som måste drivas av dyra speldatorer, men som också har en prispunkta på under £ 400.

När det gäller upplösningen av sina bilder, dess synfält, dess sex grader av frihet, ambitiösheten för spel och media som den kör och noggrannheten i dess rörelse-avkänning, Oculus Quest är helt enkelt bättre än alla andra liknande priser alla -en VR-headset.

Superlätt att installera och använda

Oculus Quest unika design innebär att du inte behöver vara en IT-kunnig nörd för att få den igång – tvärtom, faktiskt.

Till skillnad från de flesta VR-headset har den inte ens en separat basstation – alla sensorer är inbyggda i headsetet. För att konfigurera det behöver du bara ladda ner en gratis app till din mobiltelefon som ger dig möjlighet att ladda ner spel för det och kontrollera dess firmware och inställningar.

Dessutom har Quest en Guardian System-funktion som kartlägger utrymmet där du spelar, så det kan ge varningar när du kommer nära att röra väggar eller något annat i ditt spelutrymme.

En oöverträffad portfölj av spel för alla

Trots att det är det senaste släppta VR-headsetet på marknaden innehåller Oculus Quest mjukvarubutik redan hundratals titlar, av vilka majoriteten är spel.

En snabb blick genom kategorierna ensam ramsar hem meddelandet om att dess spelbibliotek tillgodoser alla smaker, inklusive shoot-em-ups, rytmspel, boxningsspel, sportspel, pusselspel och några VR-upplevelser som skulle vara riktigt farliga om man försöker verkliga livet.

Med en Oculus Quest kan du bli en virtuell graffitikonstnär eller DJ, uppleva rusan med vingdragsflygning, delta i en berusad bar-kamp, kasta konkurrerande magiska trollformler eller se om du har metlet för att överleva skräckfilmscenarier.

Och det finns otaliga nya spel i verk för Oculus Quest, inklusive Phantom: Covert Ops, Pistol Whip och Path of the Warrior, erbjudanden från kända utvecklare som Crytek och Insomniac.

Det handlar inte bara om spelen

En av glädjen med Virtual Reality är den mängden möjligheter den erbjuder, även om det utan tvekan är ett spännande medium att uppleva videospel, erbjuder det också en slående mångfaldig samling av upplevelser som inte är spel.

Du kan till exempel titta på filmer och TV på en Oculus Quest, via appar för sådana som Netflix, YouTube och Amazon Prime, som alla får dig att känna att du är på bio.

Eller så kan du låta dina kreativa juicer löpa sig, tack vare ett antal innovativa appar som låter dig skissa eller modellera objekt, som Gravity Sketch och Tilt Brush.

Eller så kan du bli en virtuell turist, uppleva liknande Apollo 11-rumsuppdraget, utforska Antarktis med National Geographic Explore VR eller besöka Anne Franks hus. VR handlar inte bara om kul: det kan också vara lärorikt.

Pheromones
0Shares
Om författaren
kenta

kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *