Recensioner

Halo 3 – PC - Recension

Postad av  Kenta måndag, 20 juli 2020
  • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Halo 3 släpptes ursprungligen 2007, vid en tidpunkt då full HD-upplösning ansågs som höjdpunkten för synskärpa.

Spelet markerade avslutningen av en episk trilogi, som anslöt alla lösa ändar från de tidigare spelen, inklusive att ta itu med den mycket frustrerande klipphängaren som var slutet på Halo 2. Efter 13 år får vi äntligen spelet på PC, inte som en hamn, men en remaster. Halo 3 för PC har “uppdaterats” med moderna spelsystem i åtanke. Genom att använda 2014-remasteren som bas ger Pc-versionen för Halo 3 stöd för upplösning upp till 4K och även låsta framerater. Dessutom finns det också möjligheten att justera synfältet, vilket är bra om du spelar på en ultrabredd bildskärm. Master Chief Collection kommer att innehålla alla Halo-huvudspel, börjar med Halo: Combat Evolution och slutar på Halo 4, alla släppta i kronologisk händelseordning.

 

Spelet’s Story

Halo 3 följer Master Chief över en mängd världar när han avvärjer Covenant, i en sista kamp mot the Flood. Historien har inte förändrats på något sätt från det ursprungliga spelet och det finns inget extra innehåll här när det gäller nivåer eller klippta scener. Om du inte har spelat de tidigare Halo-spelen kommer du fortfarande att njuta av kampanjläget, även om du har många frågor. Du kan alltid bara läsa sammanfattningen av de två första spelen innan du sänker tänderna i Halo 3.

Grafik och spelupplevelse

Jag spelade spelet på 1440p på PC och fick en stabil genomsnittlig bildhastighet på 90 fps med grafiken satt till Enhanced, de högsta grafikinställningarna som kan väljas för Halo 3 på PC. Spelet erbjuder också “original” och “prestanda” grafikinställningar, men inga granulära. När jag sänkte upplösningen till 1080p hoppade min bildfrekvens upp till 150 fps. Systemet jag spelade spelet på har följande konfiguration:

Processor: Intel Core i9-9900K @ 3.60GHz
RAM: 32 GB DDR4 @ 2666MHz
GPU: GeForce Palit RTX 2080 8GB GameRock
Lagring: 1 TB SSD

Spelet är smörsmidigt och att kunna spela Halo 3 i högupplöst 1440p är en ganska fantastisk upplevelse, särskilt om du är ett fan av franchisen. De flesta av världar och strukturer ser ut som de har gjorts om för den högre upplösningen, men du kan hitta rester av gamla strukturer då och då. Vid en viss punkt i spelet, vidarebefordras till Forward unto Dawn ner på planeten du befinner dig i, för att släppa några Scorpion-tankar. Här kan du se att användningen av äldre strukturer på undersidan av fartyget. Den enda gången du faktiskt hittar strukturer med låg upplösning är när du med avsikt stoppar och letar efter dem, och även då kommer du inte hitta dem i överflöd. Halo 3 sprang nativt på 1152 × 640 istället för 720p på Xbox 360, vilket kunde uppskalas till 1080p. Spelet förbättrades senare för Xbox One X, vilket gjorde 1920p uppskalat till 2160p i HDR vid solida 30 fps som en del av Master Chief Collection. Pc-versionen har ytterligare förbättrats så att den körs naturligt vid 4K, 60fps, med möjligheten att välja upplåsta ramverk, förutsatt att din hårdvara stöder den.

En annan nyckelfunktion som är en del av den nya Pc-versionen av Halo 3 är nyckelbindningar. Du kan spela Halo 3 med en kontroller- eller tangentbord-muskombination och på den senare har du möjligheten att anpassa nyckelbindningarna, vilket är ganska bra. Några av standardnyckelbindningarna är inte de mest intuitiva och du kan bäst tjäna på att göra om några av dem. Till exempel, när du skjuter ut ett vapen, utförs huvudpistolen med hjälp av vänsterklick, men avfyrning av den andra pistolen görs genom att trycka på V. Ganska motintuitivt och inte särskilt bra implementering eftersom det allvarligt hindrar spelets rörelse. Du kan binda den sekundära elden till högerklicka-knappen, ett mer naturligt val och flytta nyckelbindningen för Zoom till något annat.

Mitt omdöme

Sammantaget fortsätter Halo 3 för PC att vara lika spännande och engagerande som det ursprungliga spelet, om än med betydligt förbättrad grafik. Om du har PC-hårdvara kan du njuta av spelet i 4K 60fps härlighet, på en storformat-TV eller till och med en spelmonitor. Den nya Master Chief-kollektionen för PC är stor för både fans av franchisen och till och med första gången spelare som äntligen vill få en smak av Halo. Master Chief Collection för PC kan köpas från både Steam och Windows Store, men om du har GamePass för PC så ingår spelet i ditt prenumeration och kan bara laddas ner från Windows Store. Detta lämnar nu bara ytterligare två spel i MCC-samlingen; Halo 3: ODST och Halo 4 som ännu inte tar sig till PC. Som det nu står nu går Halo 5 inte till PC, mest eftersom det inte var en del av Master Chief Collection, och hittills har 343 Industries inte nämnt något spel som kommer till PC. Halo Infinite väntas dock lansera senare i år på både Xbox och PC, så att det skulle vara ett mycket oönskat val att lämna Halo 5 från PC-listan. Förhoppningsvis kan 343 Industries meddela Halo 5: Guardians-remasteren vid lanseringen av Halo Infinite, men för tillfället är det som vi har en visuell rik återfödelse av ett klassiskt Halo-spel.

En recensionskopia av titeln tillhandahölls av utgivaren för recensions ändamål

 

FÖRDELAR
  • Ser fantastisk ut på PC
  • Körs perfekt på pc utan några frame dropps
  • Multiplayer är stabilt och smidigt
  • Nytt innehåll och FOV-alternativ
  • Forge finns vid start
NACKDELAR
  • Grafikalternativ är begränsade
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click