Recensioner

Konami Collector's Series: Castlevania & Contra

Postad av  tisdag, 29 september 2020
  • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(1 Rösta)

Konami har blivit något av en paria bland moderna spelförlag.

Men om du längtar efter de goda dagarna i Konamis mest berömda serie, är nostalgi bara några kr borta på GOG.com. Det är en samling av legendariska spel i tre serier, nu på PC.

Den stora stjärnan i denna samling är Metal Gear. GOG är värd för det ursprungliga NES Metal Gear från 1987, PlayStation-klassikern Metal Gear Solid från 1998 och PS2-uppföljaren, Metal Gear Solid 2 från 2001. MGS2 erbjuds i sitt ”Substance” -paket, en re-release för Xbox och PC som inkluderar bonushistoria och VR-uppdrag.

Det andra spelet i paketet är en samling av mycket gamla Castlevania-plattformsspelare och Contra-sidrullningsskyttar. Konami Collector's Series: Castlevania & Contra inkluderar original Castlevania (1986), Castlevania II: Simon's Quest (1987) och Castlevania III: Dracula's Curse (1989). Du får också den ursprungliga NES-versionen av Contra (1987) och Super C (1988, även kallad "Super Contra"). du får alla fem för 61.80 kr, vilket jag tyker är ett bra pris för denna samlingen.

Det är konstigt att dessa spel har släppts på GOG och inte på Steam, men den senare fokus på arkivtitlar och support kan hjälpa till att förklara det - PlayStation-era Metal Gear Solid-spel kommer att kräva lite arbete för att komma igång på moderna Windows-maskiner. Det ryktas att den ursprungliga Metal Gear Solid får en nästa gen-remake för PS5, i stil med Final Fantasy VII Remake, tillsammans med HD-remaster av de andra MGS-spelen, men det har inte funnits någon bekräftelse på det.


Omdöme

Samlingen erbjuder inte så mycket mer än Contra 1-2 och Castlevania 1-3 men de är 5 perfekta spel från NES tiden och är ett välkommet tillskott till alla PC-spelare utan att behöva ladda ner ROMS. 

Kontrollerna är lite krångliga i början men du lär dig snabbt hur dom fungerar. Ända nackdelen här är att det inte går att ändra kontrollerna, men märkte att det var lättare att spela med en ubs kontroll.

Så du kommer antingen att använda tangentbordet eller spelkontrollen men detta ger ett lagligt alternativ istället för att ladda ner dessa på ROM-skivor och utan att behöva använda en emulator. Det är konstigt att inte mer spelföretag hoppar på det här, att lägga ut paket med några av favoritspelen från det förflutna. Rekommenderar starkt att ni kollar in detta spel paketet!

En recensionskopia av titeln tillhandahölls av utgivaren för recensions ändamål

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Dela vidare

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click