Vid skrivandet av denna recension är mesta av min speltid från släppdatumet den 5 november, så jag kommer att uppdatera det senare om mina känslor förändras. Men just nu är min korta recension att det här spelet är underbart.


Byggverktygen i Planet Coaster var omfattande, men jag kändes aldrig som mina ansträngningar för att göra åkningar verkligen lönade sig utöver kreativ uppfyllande. Dinosaurierna i Jurassic World Evolution var otroligt detaljerade och animerade, men hanteringssimuleringssidan var så lätt att de nästan inte existerade. Planet Zoo lyckas kombinera vad jag tycker är de bästa aspekterna av dessa två spel till något som är mer än summan av dess delar.

Byggverktygen är så mycket mer centralt i detta spel. Visst, du lägger ett rektangulärt staket runt ett plant, naket land, lägger till några växter och matare för att tillgodose dina djurs behov och kallar det för en dag, men du skulle missa vad som gör detta spel fantastiskt. Kreativitet känns målmedveten. Inte bara kan du designa dina inhägnader men du föreställer dig, utan du kan se dina djur och besökare som kommer njuta av dina ansträngningar. Ju mer du lägger i det, desto mer får du ut det.

Djuren själva ser fantastiska ut och är en glädje att titta på. Detta spel gör ett respektabelt jobb för att få dig att känna en viss koppling till och ansvar för dessa simulerade varelser. De har namn, personligheter och drag som gör att de känner sig mer som individer än data och kloner. Jag uppskattar också riktigt fokus på utbildning, djurskydd, bevarande snarare än bara “djur för underhållning”.

Arbetsledning är också tillräckligt utmanande. Mellan att se till att dina djur och anställda och besökare hålls lyckliga, hantera sjukdomar och födelser och dödsfall och avla efter önskvärda drag (för att antingen släppa ut i naturen eller byta ut med andra spelare), har du alltid mycket att göra.

Det är naturligtvis inte perfekt. NPC AI kan vara lite frustrerande ibland, och det finns några buggar här och där, men totalt sett är jag mer än nöjd med vad Frontier har skapat med det här spelet, och jag ser fram emot var de tar det härifrån.

8 / 10 Recensent
Rating
Användare (0 röster) {{ reviewsOverall }} / 10
Vad folk säger ... Logga in för att betygsätta
Order by:

Be the first to leave a review.

Verifierad
/ 10
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!