En talesman för Valve har bekräftat att Steams Big Picture-läge kommer att ersättas av Steam Decks användargränssnitt. Big Picture-läget är Steams version av ett konsolliknande användargränssnitt: Det kan navigeras med hjälp av en styrenhet och var ganska smidig tillbaka när Steam Machines fortfarande skulle kunna ändra konsollandskapet (spoiler: de gjorde det inte). Att säga att Big Picture har vuxit länge i tanden är kanske en underdrift, eftersom den inte har fått någon större uppdatering sedan 2015.

Frågan om huruvida Steam Deck UI kommer att ersätta Big Picture i Steam-forum, svarade en ventilmoderator, austinp_valve, jakande. “Ja, vi ersätter Big Picture med det nya användargränssnittet från Deck”, står det i meddelandet. “Vi har dock ingen ETA att dela ännu.”

Baserat på de små glimtar som redan tillhandahållits ser Steam Deck UI förvånansvärt överlägsen Big Picture-läget ut. När du väl har rullat ut betyder det att om du vill att en spel-PC ska fungera som en konsol, men antingen inte vill splurge på ett Steam Deck eller inte bryr dig om bärbart spel, kan du göra det ganska enkelt.

Big Picture-läget lanserades i beta 2012. Om du vill ha en glimt av hur läget såg tillbaka under de oskyldiga dagarna 2012, är denna grundliga genomgång ganska bra. Steam Deck kommer att börja levereras i december, om du hade turen att få en bokning.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!