Spelnyheter

Tidigare VD för Blizzard bildar en ny spelstudio, Dreamhaven

Postad av  torsdag, 24 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Mike Morahime, medgrundare och tidigare VD för Blizzard Entertainment, och en mängd branschveteraner har meddelat att Irvine, Kalifornienbaserade spelförläggare Dreamhaven och de interna utvecklingsstudiorna Moonshot Games och Secret Door.

Moonshot Games leds av Jason Chayes, Dustin Browder och Ben Thompson. Chayes var tidigare verkställande producent på Blizzard Entertainment där han ledde Hearthstone-teamet, seniordirektör på Electronic Arts, och ledde tidigare konstteam för Walt Disney Company spelavdelning. Browders 25-åriga karriär inkluderar roller som spelregissör på StarCraft II, Heroes of the Storm, Command and Conquer och The Lord of the Rings. Thompsons krediter inkluderar creative director på Hearthstone, art director för World of Warcraft-kortspelet, med ytterligare krediter på Dungeons & Dragons och Magic: The Gathering. Moonshot är också hem för ett team av erfarna utvecklare som gemensamt har arbetat med några av spelets mest populära franchises.

Secret Door leds av Chris Sigaty, Alan Dabiri och Eric Dodds, som har arbetat med flera genre-definierande spel. Sigatys roller har inkluderat verkställande producent på Hearthstone, StarCraft II och Heroes of the Storm, samt huvudproducent på original Warcraft III. Dodds var den ursprungliga speldirektören för Hearthstone och veteran speldesigner på World of Warcraft och StarCraft. Dabiri har fyllt både rollen som teknisk regissör och spelregissör och har arbetat med Warcraft III, StarCraft II och Heroes of the Storm. De får sällskap av ett team av mycket begåvade utvecklare med omfattande branscherfarenhet och börjar utforska nya spelupplevelser tillsammans.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 83 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Game Pass Ultimate
  tisdag, 20 oktober 2020
  Xbox Game Pass Ultimate

  Microsofts Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som ger tillgång till ett stort spelbibliotek för Xbox eller Windows 10.

 • PlayStation 4 - En generation i recension
  måndag, 19 oktober 2020
  PlayStation 4 - En generation i recension

  För Sony var PS4 en do or die-situation.

 • Partisans 1941
  torsdag, 15 oktober 2020
  Partisans 1941

  Stealth och taktik spel fungerar otroligt bra tillsammans vilket man märker på detta spelet.

 • Alla callouts i VALORANT
  onsdag, 14 oktober 2020
  Alla callouts i VALORANT

  Kommunikation är nyckeln till alla taktiska skyttar - och VALORANT är inget undantag.

 • Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad
  onsdag, 14 oktober 2020
  Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad

  Microsoft har detaljerad bakåtkompatibilitet för Xbox One och kompatibla Xbox 360- och Xbox-spel på Xbox-seriens plattformar, inklusive automatiskt högdynamiskt intervall och högre bildhastigheter och förbättrad grafik på utvalda titlar.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click