Spelnyheter

Xbox Series X och Xbox Series S-vikter avslöjade

Postad av  tisdag, 15 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Microsoft har nu uppdaterat sidorna för Xbox Series X och Xbox Series S.

Medan uppdateringen mestadels sammanställde känd information om de kommande konsolerna, innehåller båda sidorna ny information om vikterna för varje system. Enligt sidorna kommer Xbox Series X att väga in 9,8 pund, medan Xbox Series S väger 4,25 pund. Den informationen kommer sannolikt inte göra mycket annorlunda för de flesta spelare, men det är intressant att se hur mycket de extra komponenterna lägger till Xbox Series X:s totala vikt. Jämfört är Xbox Series S verkligen på den mindre sidan!

Enligt Microsoft är Xbox Series S den minsta Xbox som företaget hittills har producerat. Storlek och vikt kommer troligen inte att spela någon roll för någon som köper en konsol, men Microsoft verkar marknadsföra systemet till samma publik som Google Stadia, som erbjuder spelströmning utan en fysisk konsol. Med Game Pass Ultimate erbjuder Xbox Series S i princip en liknande produkt, men med ett potentiellt större bibliotek. För de med mindre utrymme för massiva samlingar av videospel kan Xbox Series S lilla storlek och vikt vara en försäljningsargument.

Xbox Series S avslöjades förra veckan efter en läcka på nätet. Systemet släpps tillsammans med Xbox Series X och kommer att säljas för 299 dollar. Avvägningen för systemets lägre storlek och vikt är att det inte erbjuder alla samma förmågor. Xbox Series S är ett digitalt system, och det erbjuder mindre lagringsutrymme samt ett lägre prestandamål. 

Det kommer att bli intressant att se hur Xbox Series S fungerar när den släpps senare i år. Medan systemet är mindre kraftfullt än Xbox Series X, kan dess lägre pris och mindre storlek övertyga vissa spelare att lägga till det i sina hyllor. För dem som kanske planerar att hämta en PS5 eller de som också har en Nintendo Switch kan det visa sig vara ett tilltalande sekundärt köp.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 69 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel
  onsdag, 23 september 2020
  Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel

  För första gången på decennier börjar Sony och Microsofts vägar skilja sig åt.

 • Disgaea 4 Complete+
  tisdag, 22 september 2020
  Disgaea 4 Complete+

  Disgaea 4 Complete + är en solid post i Disgaea-serien, och den har möjligen min favorithistoria hittills.

 • Tell Me Why
  tisdag, 15 september 2020
  Tell Me Why

  Även om det inte var deras första spel, sedan 2015 är Life is Strange, har den franska utvecklaren DONTNOD Entertainment cementerat sig som en studio för att titta efter fans av känslomässigt laddade berättande videospel.

 • Marvel's Avengers
  onsdag, 09 september 2020
  Marvel's Avengers

  Det vore rättvist att säga att Marvels Avengers har haft mycket som har arbetat mot spelet.

 • Battletoads
  tisdag, 08 september 2020
  Battletoads

  Battletoads är tillbaka i en mjuk omstart som försöker göra Teenage Mutant Ninja Turtles knock-off-egenskapen relevant igen.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click