Spelnyheter

PS5-produktionen minskade med 4 miljoner på grund av problem med chipproduktion

Postad av  tisdag, 15 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

PlayStation 5s berättelse har aldrig varit smidig, åtminstone inte jämfört med sin rival, Xbox Series X.

Nu äntligen närmar sig slutet på vägen innan den officiellt startar verkar det fortfarande ha några knep för att stryka ut det kommer att påverka marknadsutvecklingen under de kommande månaderna. Även om siffrorna fortfarande kan vara bättre än PS4: s första dagar, har Sony enligt uppgift haft vissa produktionsfrågor som har tvingat den att minska produktionsmålen från 15 miljoner till bara 11 miljoner enheter.

Även om produktionen av PS5 enligt uppgift startade redan i juli är det först nu som företaget kommer att ta itu med problemen i den rörledningen. Enligt källor som talar om anonymitet har den anpassade System-on-Chip eller SoC, praktiskt taget processorn som kör konsolen, haft produktionsproblem. Avkastningen är enligt uppgift bara 50%, vilket är ett fruktansvärt lågt antal för en ny konsol som förväntas flyga ur hyllorna.

Men även om Sony inte har haft något annat val än att minska produktionsmålen med 4 miljoner, kanske PS5: s lansering inte hindras av den plötsliga förändringen. Enligt analytikern Daniel Ahmad, alias @ZhugeEX på Twitter, kommer effekterna av denna produktionsavkastningsfråga inte att märkas förrän 2021. Även då kan produktionen av PS5 fortfarande vara något högre än PS4.

 

Produktion och utbud kan dock inte översättas till efterfrågan. Det största frågetecknet just nu är om PlayStation 5 kommer att se tillräckligt hög efterfrågan för att ens möta så mycket utbud. Sony är naturligtvis optimistiska och har enligt uppgift gått den ganska dyra vägen att boka 60 flygfraktar från och med nästa månad för att få konsolen till återförsäljare i tid för den vanliga semestern.

Sony bankerar naturligtvis på den "nya normalen" i en COVID-19-värld som har sett en betydande ökning av spel under de senaste månaderna. Självklart är prissättning för PS5 fortfarande okänd vid denna tidpunkt men om PS5 inte säljer så mycket kommer Sony inte att ha mycket av ett leveransproblem nästa år. Återigen skulle det också ha gjort en mycket kostsam satsning som kan få den att blöda under det sista kvartalet 2020.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 78 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel
  onsdag, 23 september 2020
  Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel

  För första gången på decennier börjar Sony och Microsofts vägar skilja sig åt.

 • Disgaea 4 Complete+
  tisdag, 22 september 2020
  Disgaea 4 Complete+

  Disgaea 4 Complete + är en solid post i Disgaea-serien, och den har möjligen min favorithistoria hittills.

 • Tell Me Why
  tisdag, 15 september 2020
  Tell Me Why

  Även om det inte var deras första spel, sedan 2015 är Life is Strange, har den franska utvecklaren DONTNOD Entertainment cementerat sig som en studio för att titta efter fans av känslomässigt laddade berättande videospel.

 • Marvel's Avengers
  onsdag, 09 september 2020
  Marvel's Avengers

  Det vore rättvist att säga att Marvels Avengers har haft mycket som har arbetat mot spelet.

 • Battletoads
  tisdag, 08 september 2020
  Battletoads

  Battletoads är tillbaka i en mjuk omstart som försöker göra Teenage Mutant Ninja Turtles knock-off-egenskapen relevant igen.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click