Spelnyheter

Xbox Series X och S nya funktioner

Postad av  måndag, 14 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Microsoft visade förra veckan Xbox Series X & S-pris, förbeställning och lanseringsdatum och avslöjades den helt digitala Xbox Series S på PlayStations 25-årsjubileum, eventuellt ta ut vinden från Sonys segel för eventuella PS5-bombskal den dagen.

Nu har vi en ny spännande uppdatering, med nyheter om en världs första lansering på Microsofts nästa generations konsoler.

Xbox Series X och Xbox Series S har tagit titeln som de första konsolerna någonsin som stöder spel i både Dolby Atmos och Dolby Vision.

Dolby Atmos 3D-ljud kommer att finnas tillgängligt vid lanseringen och är en funktion i kommande Xbox Series X-spel som Cyberpunk 2077, F1 2020 och Gears of War 5.

Dolby Vision kommer nästa år och lovar förbättrad ljusstyrka, kontrast och färg jämfört med standard HDR med upp till 40 gånger ljusare höjdpunkter, 10 gånger djupare svarta nivåer och 12-bitars färgdjup.

Xbox One X-ägare kanske kommer ihåg att Dolby Atmos var tillgängligt på konsolen, men nästa generations hårdvara kommer att para ihop det fördjupade ljudet med den förbättrade grafiken i Dolby Vision för en konsol först.

Vi bröt ner de finare detaljerna i Dolby Atmos och Dolby Vision för några år sedan, när de blev tillgängliga för ett antal olika TV-modeller. Du kanske till och med har en TV som stöder Dolby Vision redan, men nu kommer din konsol äntligen att kunna använda den också.

PS5 har sitt eget 3D-ljudsystem med Tempest 3D AudioTech, men vi måste vänta och se om Dolby Vision kommer till systemet - trots allt kommer Xbox-konsolerna att vara de första som har Dolby Atmos och Dolby Vision, inte de enda.

Vi kan höra mer om detta när Sony äntligen avslöjar den sista informationen om PS5.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Vem är online

Vi har 463 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel
  onsdag, 23 september 2020
  Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel

  För första gången på decennier börjar Sony och Microsofts vägar skilja sig åt.

 • Disgaea 4 Complete+
  tisdag, 22 september 2020
  Disgaea 4 Complete+

  Disgaea 4 Complete + är en solid post i Disgaea-serien, och den har möjligen min favorithistoria hittills.

 • Tell Me Why
  tisdag, 15 september 2020
  Tell Me Why

  Även om det inte var deras första spel, sedan 2015 är Life is Strange, har den franska utvecklaren DONTNOD Entertainment cementerat sig som en studio för att titta efter fans av känslomässigt laddade berättande videospel.

 • Marvel's Avengers
  onsdag, 09 september 2020
  Marvel's Avengers

  Det vore rättvist att säga att Marvels Avengers har haft mycket som har arbetat mot spelet.

 • Battletoads
  tisdag, 08 september 2020
  Battletoads

  Battletoads är tillbaka i en mjuk omstart som försöker göra Teenage Mutant Ninja Turtles knock-off-egenskapen relevant igen.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click