Spelnyheter

PS5-pris: Här är hur mycket jag tror att PlayStation 5 kommer att kosta

Postad av  måndag, 14 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Ett pris runt 500 dollar ser ut mer troligt nu efter att Microsoft avslöjade Xbox Series X släpps den 10 november för 499 dollar.

Den billigare Xbox Series S kostar 299 $. Sony har ännu inte officiellt bekräftat ett pris eller datum för någon version av PS5. Det fanns rykten som tyder på att Sony äntligen kan meddela dessa detaljer den 9 september, men det hände inte. Istället håller Sony ytterligare en PS5-showcase den 16 september. Detta evenemang kommer att innehålla information om både första- och tredjepartsspel. En prisuppgift kan dock också vara en del av det.

PlayStation 5 lanseras i år, vilket innebär att det släpps mindre än fyra månader bort. Det kan få dig att tro att vi vet allt om det, men det är definitivt inte fallet: Sony har inte delat PS5s pris eller släppdatum. Vi har sett Microsoft börja erbjuda mer information om Xbox Series X och Series S, inklusive det efterlängtade priset och lanseringsdatum. Bollen är nu i Sonys domstol.

Vi vet fortfarande inte vad Sonys plan är för att tillkännage dessa detaljer. För att PS5-förbeställningar ska bli tillgängliga måste företaget göra meddelanden eller åtminstone dela dessa detaljer med återförsäljare, varav det senare kan leda till att de läcker. Under tiden får vi bara undra hur mycket vi behöver betala för systemet - vi vet redan att minst ett spel, NBA 2K21, kommer att kosta $ 70 på PS5 (och Xbox Series X). Från och med slutet av augusti tillåter Sony fans att registrera sitt intresse för att förbeställa en PS5, vilket ger dem en chans att potentiellt vara bland de första att säkra en order. Trots detta har inget pris eller släppdatum delats, och vi vet inte heller när dessa första förbeställningar kommer att finnas tillgängliga.

Den brittiska återförsäljaren Game tweetade nyligen och raderade sedan ett meddelande som tyder på att någon sorts Sony-nyheter skulle delas den 9 september. Vi rapporterar tillbaka om det verkligen visar sig vara fallet, men det är möjligt att alla planer som Sony hade kunnat ha upprätthållits. av Microsoft. Som svar på läckande information tillkännagav Microsoft äntligen Xbox Series S, som kommer att ha en prislapp på 300 $ och släppas den 10 november. Xbox Series X kommer att kosta 500 $. Trots den stora prisskillnaden kommer de två att kunna spela samma spel, med Xbox Series S-rendering vid 1440p medan Xbox Series X gör på 4K.

Det återstår att se om PS5 själv kommer att se en prisökning jämfört med vad vi är vana vid. Sony kommer att erbjuda både standard PS5 och den skivfria PS5 digitala utgåvan, som i huvudsak är samma konsol med borttagen skivenhet. Den senare kommer sannolikt att få någon form av rabatt jämfört med den andra modellen, men igen, detta är bara gissning just nu. Sony kan välja att bunta systemet med något och sälja det till samma pris. Under alla omständigheter vet vi att PS5 har ett gratis spel, Astros Playroom.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Vem är online

Vi har 472 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel
  onsdag, 23 september 2020
  Xbox Series X: Med Bethesda och Game Pass spelar Microsoft ett annat spel

  För första gången på decennier börjar Sony och Microsofts vägar skilja sig åt.

 • Disgaea 4 Complete+
  tisdag, 22 september 2020
  Disgaea 4 Complete+

  Disgaea 4 Complete + är en solid post i Disgaea-serien, och den har möjligen min favorithistoria hittills.

 • Tell Me Why
  tisdag, 15 september 2020
  Tell Me Why

  Även om det inte var deras första spel, sedan 2015 är Life is Strange, har den franska utvecklaren DONTNOD Entertainment cementerat sig som en studio för att titta efter fans av känslomässigt laddade berättande videospel.

 • Marvel's Avengers
  onsdag, 09 september 2020
  Marvel's Avengers

  Det vore rättvist att säga att Marvels Avengers har haft mycket som har arbetat mot spelet.

 • Battletoads
  tisdag, 08 september 2020
  Battletoads

  Battletoads är tillbaka i en mjuk omstart som försöker göra Teenage Mutant Ninja Turtles knock-off-egenskapen relevant igen.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click