Spelnyheter

Det finns några stora förändringar som kommer till Valorants rankningssystem

Postad av  måndag, 17 augusti 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Valorants konkurrensläge har varit en källa till frustration för både amatör- och proffsspelare på grund av första personens skytters kontroversiella rangordningssystem.

Valorant-speldirektör Joe Ziegler tog upp den negativa feedback som utvecklarna har fått om rankningssystemet. Ziegler avslöjade att utvecklingsgruppen "analyserar rankningssystemet från topp till botten" för att leta efter sätt att förbättra konkurrenskraften.

 

Hittills har Valorant-utvecklare inte kommit fram till en lösning när det gäller att förbättra rangsystemet.

Fortfarande är Valorant-spelare lättade över att veta att en förändring snart kan vara på väg.

Ändringar kommer

I början av augusti förde Valorants akt II några förändringar i konkurrensläget, som hade utlovats. Seniorproducent Ian "Brighteyz" Fielding rapporterade förändringarna i en officiell blogg i slutet av juli.

"Efter en lag är allt som är viktigt för din Act Rank dina 9 bästa rankade vinster av akten och hur många vinster du har fått i lagen. Så om du toppar Diamond men släpper ner till Gold, kommer din act rank kom bara ihåg de goda tiderna. Ta en ny körning på Immortal, skjut ut de lägre rankningarna! " Brighteyz förklarade.

Valorant vill att spelarnas ranking skulle vara en nära återspegling av deras individuella betyg. För att åstadkomma detta införde Riot "Act Ranks", som spårar en spelares "beprövade färdigheter", såväl som deras högst rankade vinst och antalet konkurrerande vinster de har i den lagen. I slutet av en lag bevaras Act Rank som ett märke på en individs spelarkort.

De mindre trianglarna visas i en spelares Act Rank när de får matchvinster. Vinster i en högre rang ersätter den lägsta vinsten för att visa en spelares bästa konkurrenskraftiga prestationer.

"Till exempel kommer fler vinster på Radiant att driva ut dina tidigaste vinster på brons (väldigt ambitiöst!)," Sade Brighteyz.

Rito har ännu inte tagit itu med det verkliga problem med Valorant ranking system

Även om detta var en intressant implementering av rankningssystemet hade många spelare problem med andra aspekter av systemet. Tidigare den här veckan sa proffsspelaren Brandon "Aceau" Winn att han var frustrerad över att människor som spelade i en femstack för att komma till en högre rang sedan skulle börja kämpa om de spelade solo-kö. De uppblåsta rankorna gjorde det svårare för solospelare att klättra på egen hand.

"Raderna är så uppblåsta på grund av fem-stapling. Det är så dumt. Dessa spelare borde inte vara här. Jag tål inte det. Jag vill spela det här spelet och ha det bra, men det är svårt med det skitiga rangsystemet , "Aceau hyrde i ström och sa att han inte var motiverad att fortsätta spela.

Många Valorant-spelare har noterat att spelet bör anta ett liknande rankat system som League of Legends. Rios andra stora konkurrenskraftiga titel som har en kö för solo- eller duo-spel och en annan separat kö och rang för större grupper. Detta kan potentiellt hjälpa spel att bli bättre balanserade och kan undvika att lagkamrater "stärker" spelare till rang som de inte kan tävla i när de spelar utan deras vanliga stack.

Riot Games är för närvarande på en vecka lång paus. Men fans hoppas att vissa uppdateringar om rankade förändringar kommer när de kommer tillbaka.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Mr X

Har varit med sen starten av sidan och hjälper Kenta att driva sidan framåt. Postar en hel del nyheter, då det är något jag tycker är kul att göra

Vem är online

Vi har 115 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Game Pass Ultimate
  tisdag, 20 oktober 2020
  Xbox Game Pass Ultimate

  Microsofts Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som ger tillgång till ett stort spelbibliotek för Xbox eller Windows 10.

 • PlayStation 4 - En generation i recension
  måndag, 19 oktober 2020
  PlayStation 4 - En generation i recension

  För Sony var PS4 en do or die-situation.

 • Partisans 1941
  torsdag, 15 oktober 2020
  Partisans 1941

  Stealth och taktik spel fungerar otroligt bra tillsammans vilket man märker på detta spelet.

 • Alla callouts i VALORANT
  onsdag, 14 oktober 2020
  Alla callouts i VALORANT

  Kommunikation är nyckeln till alla taktiska skyttar - och VALORANT är inget undantag.

 • Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad
  onsdag, 14 oktober 2020
  Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad

  Microsoft har detaljerad bakåtkompatibilitet för Xbox One och kompatibla Xbox 360- och Xbox-spel på Xbox-seriens plattformar, inklusive automatiskt högdynamiskt intervall och högre bildhastigheter och förbättrad grafik på utvalda titlar.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click