Rockstar Games har kämpat ut uppdateringar för Grand Theft Auto Online sedan 2013, men då och då får vi en rejäl en. Och så är det med dagens kostnadsfria Los Santos Tuners-uppdatering.

Rockstar sa att det lägger till en massa mycket efterfrågade funktioner, inklusive ett vapenfritt socialt utrymme för spelare att samlas i och mod eller testa sina bilar. De får också en massa modifierbara fordon.

Denna typ av uppdatering är en av kanske två större uppdateringar per år som Rockstar gör för att fansen ska komma tillbaka till spelet. Det kommer också efter flera viktiga meddelanden. I juni sa Rockstar att spelets servrar för PlayStation 3 och Xbox 360-versionerna stängs av den 16 december. Mikrotransaktioner kommer inte att vara tillgängliga för dessa plattformar den 15 september och Social Club-spårning stängs den 16 september.

Å andra sidan kommer GTA Online att debutera för PlayStation 5 och Xbox Series X-konsolerna 11 november, och det kommer att vara gratis på PS5 i tre månader. Och tidigare i år använde Rockstar ett tips från en användare som heter t0st, som hittade ett sätt att minska laddningstiderna för GTA Online med upp till 70%. Rockstar använde plåstret i sin marsuppdatering och betalade användaren en $ 10.000-pris från sitt bug-bounty-program.

Michael Pachter, analytiker på Wedbush Securities, uppskattar att GTA Online genererar 500 miljoner dollar i intäkter per år för Rockstar Games och dess moderbolag Take-Two Interactive. GTA Online är gratis för spelare som har köpt en kopia av Grand Theft Auto V, och GTA Online genererar ytterligare intäkter genom spelare som köper valfria digitala föremål via mikrotransaktioner. Spelet slår också rekordantal aktiva spelare varje kvartal.

Los Santos Tuners

Ovan: GTA Online har ett kampfritt socialt utrymme med Los Santos Tuners.
Bildkredit: Rockstar Games

Los Santos Tuners är för fans som uppskattar bilkulturen. Det ger spelare en chans att umgås tillsammans på LS Car Meet, en underjordisk mötesplats dold i vanlig syn i ett övergett lager vid kanterna av Cypress Flats. Och ja, det är en plats där fred bryter ut i den annars våldsamma världen av stadsstrid. Man kan säga att detta är väldigt metaverslikt.

Detta erbjuder också spelare en av gemenskapens mest efterfrågade funktioner: ett dedikerat område för att säkert visa upp sina anpassade fordon och beundra andra spelares bilar, modera sin bil eller se andra modifiera deras i realtid, testa nya bilar med vänner på en privat Testspår och mer. Upp till 30 spelare kan mötas i utrymmet på en gång.

Själva LS Car Meet drivs av Mimi, de facto-ambassadören för LS-bilanpassning som hjälper nya Car Meet-medlemmar att lära sig mer om utrymmet, starta sin Car Meet Rep och ge dem tillgång till en mängd medlemsbelöningar, rabatter och ytterligare funktioner – inklusive tillgång till det nya underjordiska testspåret för att prova nya fordon, Test Ride ej släppta fordon, flexa i Prize Ride Challenge, modera fordon med vänner eller slå ut på gatorna för den nya jakten och Street Races.

Förutom LS Car Meet, 6 nya loppstyper, Auto Shop och kontrakt med flera delar, kommer spelare också att kunna samla in helt ny musik för att lägga till bilradion genom att lokalisera Media Sticks runt Los Santos, inklusive den nya “Kenny’s Backyard Boogie Mix”, som innehåller nya och exklusiva Moodymann-spår med samarbeten med Channel Tres, Nez och Jessie Johnson från Prince tidigare band, The Time, och en speciell ny DJ-mix, “CLR Launch Party”, från CircoLoco Records presenterad konstnär, Seth Troxler. Dessutom kommer spelarna nu att få chansen att anpassa sitt radiohjul, vilket favoriterar stationer tillsammans med skapandet av sina egna med hjälp av Media Sticks.

Los Santos Tuners har också nya kläder från spelet från det verkliga varumärket Born x Raised, ett Los Angeles-baserat märke som firar gatukulturens arv i Los Angeles, i ett helt nytt samarbete med Rockstar Games.

Och kommande i höst kommer lanseringen av Grand Theft Auto V för PlayStation 5 och Xbox Series X / S att ge nya topphastighetsökningar för utvalda fordon, inklusive nya versioner av Grand Theft Auto III-klassikern, Bravado Banshee, för att fira 20: e årsdagen för GTA III.


Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!