Det är svårt att tro att det har gått hela tio år sedan Portal 2 lanserades, och trots en handfull utmärkta bidrag till genren – som exempelvis The Turing Test och The Talos Principle – är det rättvist att säga att mängden toppklass förstapersonspusslare kommer ut eftersom Valves kritikerrosade klassiker antagligen kan räknas på ena sidan. Vi kanske håller på att lägga till ytterligare en i listan med Faraday Protocol.

Det stämmer, den italienska utvecklaren Red Koi Box och det tyska förlaget Deck13 har just tillkännagett att deras egen sinnesböjande förstapersonspussel, Faraday Protocol, kommer ut den 12 augusti för PS4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Specifikt är Faraday Protocol ett filosofiskt äventyr i en art déco-inspirerad sci-fi-värld där du placeras i en främmande arkeologs skor. Fortsätt och kolla in den officiella trailern nedan:

Med sin unika blandning av miljöpussel ser Faraday Protocol väldigt mycket ut från ovannämnda first-person-titlar – särskilt Portal 2. Naturligtvis kan dess distinkta art-deco-stil och vintage-sci-fi-historia hjälpa till att skilja det när det landar på konsoler och PC i augusti.

Faraday Protocol är planerad att lanseras den 12 augusti för PS4, Xbox One, Nintendo Switch och PC.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!