Gå med liveevenemanget på GamerJibe i GJ Art Lounge gratis!

Lantana Games kommer att erbjuda en live demonstration av de kreativa verktygssatserna som ingår i deras konsthistoriska brickbreaking-spel, Mondrian – Plastic Reality, torsdagen den 22 juli kl 15:00 Eastern Time. Denna demonstration kommer att äga rum i GJ Art Lounge, ett digitalt evenemang som är gratis att delta i på GamerJibe. Konstnärer från både fysiska och digitala medier uppmuntras att besöka Lantana Games monter i Hall B för att lära sig mer om spelet och verktygen.

I Mondrian – Plastic Reality följer du med Piet Mondrian och hans modernistiska vänner på tidsutflykter genom konsthistoria för att avslöja deras förlorade verk i en färgstark, tegelbrytande, sinnesböjande upplevelse med roguelitisk och kreativ-centrerad känsla. Inkluderat i spelet är verktygssatser som erbjuder artister ett nytt sätt att dela sina verk med världen. Dessa inkluderar Mondrian Maker, en lättlärd nivåredaktör och Mondrian Studio, en grafisk designsvit skräddarsydd för dagens anslutna annonsmaterial. Spelare kan importera sina egna konstverk som bakgrundsbilder för sina Mondrian Maker / Studio-skapelser och ladda upp dessa till Steam Workshop med ett knapptryck.

Under en timmes demonstration på GJ Art Lounge kommer Lantana att bygga en nivå från grunden med publiken i Mondrian Maker och skapa bilder från den nivån i Mondrian Studio. Vi svarar gärna på alla frågor du och resten av publiken har om spelet och de inkluderade verktygssatserna.

Mondrian-serien har alltid haft högeffekt, nostalgisk gameplay som är tillgänglig och beroendeframkallande, samtidigt som den innehåller dynamiskt genererade element. Mondrian – Plastic Reality drar särskilt gränserna för vad retro-spel kan vara, med HD-grafik, 60 fps-spel, nästan omedelbara laddningstider och flera kontrollingångar, inklusive tangentbord/mus, kontroller och pekskärm. Spelare kan njuta av flera spellägen, från det helt nya Adventure Story-läget, till de tre Quick Play-lägen som återvänder från Abstraction in Beauty (Endless, Gem Hunt och Arcade). Nytt i spelet är lägena Testing och Mondrian Studio, som låter spelare testa eller visa sina skapelser. Alla lägen har unika metaregler och lyser olika typer av ljus på användarskapelser. Spelet är också kompatibelt med Razer ™ Chroma och lyser upp spelarnas enheter för att matcha skärmens, dynamiskt genererade färgharmonier.

Spel har alltid varit en gräns för kreativitet. Vare sig i de nostalgiska målningarna av Kid Pix eller senare äventyr i Roblox har spelare alltid hittat sätt att inspirera och utmana varandra. Med Mondrian – Plastic Reality planerade vi att skapa en plattform som passar behoven hos kreativa spelare som letar efter nya konstnärliga butiker, avslappnade spelare som letar efter något som de lätt kan sänka hundratals timmar av sin tid, av hardcore-spelare som letar efter för snabba sätt att utmana sina vänner och av retrospelare som letar efter något nytt men bekant. Vi hoppas att denna demonstration kan ge spelarna bara en liten smak av den oändliga, spiralformiga duken av roligt som väntar dem i Mondrian – Plastic Reality.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!