Doki Doki Literature Club, som utvecklades av Team Salvato, släpptes ursprungligen gratis på Steam och blev snabbt en stor hit i skräckspelgenren. Bara förra månaden tillkännagavs att spelet skulle släppas på nytt som Doki Doki Literature Club Plus, med omgjorda HD-bilder, liksom nytt berättelseinnehåll i form av sidoberättelser som utgjorde de fyra tjejerna ytterligare.

Tillkännagavs via ett pressmeddelande idag, DDLC Plus har varit en ganska stor framgång för både Team Salvato och utgivaren Serenity Forge eftersom spelet officiellt har överträffat 500 000 sålda exemplar. Serenity Forge grundare Yang Zhenghua fortsatte med att uttrycka sin tacksamhet till Team Salvato för att ha överlåtit IP till dem och talar kort om företagets strategi att gå in på den fysiska detaljhandelsmarknaden.

Förutom att publicera på digitala skyltfönster under de senaste åren har vi riktat in en expansion till fysisk distribution eftersom vi ser en marknadsmöjlighet inom detta område. Vi är fortfarande mycket fokuserade på digitala eftersom det är där majoriteten av fansen föredrar att köpa sina spel, men detaljhandelns framgång för Doki Doki Literature Club Plus är ett bevis på att vår strategi går in i det fysiska detaljhandelsdistributionsutrymmet samt en reflektion av den kärlek som fans har för det här spelet. Vi är verkligen tacksamma för att Team Salvato litar på oss Monika och hennes vänner och ödmjuk över den kärlek fansen visar för det nya innehållet.

Doki Doki Literature Club Plus är en psykologisk skräckvisuell roman som nu finns på PC och konsoler.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!