Xbox serien S är verklig och beväpnar för PS5 – här är beviset

Xbox serien S är verklig och beväpnar för PS5 – här är beviset

4 visningar
0
Pheromones

Under en tid har Microsoft ryktat att en mindre och billigare version av Xbox Series X väntar i vingarna. Dess namn: Xbox-serien S, internt känd som ”Lockhart” (X får den långt svalare som låter ”Anaconda” kodnamn). Nu har vi några bevis för att visa att Xbox Series S verkligen är verklig, tack vare Microsofts egen dokumentation för utvecklare.

Läckan kommer via säkerhetsforskaren TileOS som delade utgåvan för juni för Microsofts Game Development Kit. Och ja, den innehåller en skrivfel.

Avsnittet börjar kompromisslöst med det som ser ut att vara en skrivfel: “LockhardProfiling-läge”, står det. “GPU Capture kan misslyckas i LockhartProfiling-läge om titeln använder allt tillgängligt titelminne.”

En andra bild visar att Scarlet Dev Kit kan både lägena “AnacondaProfiling” och “LockhartProfiling.” Det här är inte bara ett kodnamn för Xbox One-hårdvara – Xbox One X och S får sina egna referenser direkt nedan.

Naturligtvis berättar detta inte så mycket om specifikationerna, annat än att serien S kommer att vara tillräckligt svag för att den kan stöta på minnesproblem. Men de smarta pengarna är på Xbox Series S som en diskdrivfri version av Series X med nedskärade specifikationer, som kan köra spel med 1080p- eller 2K-upplösningar, kanske, men inte riktigt nå 4K-majestät för sin större bror .

Tanken är att Microsoft sedan kommer att sälja detta till ett väsentligt lägre pris, i hopp om att fånga människor som inte har pengar till X, men vill ha en nästa genupplevelse. Det kan verka galen att Microsoft skulle driva människor bort från sin dyrare produkt, men det är faktiskt till företagets fördel: en diskfri version innebär att all programvaruförsäljning går igenom Microsofts egen nedladdningsbutik, och samtidigt dödar den ägda marknadsstenen .

På lång sikt kan det vara i Microsofts intresse att sälja Xbox Series S med en betydande förlust, säkert medveten om att det kommer att utgöra skillnaden på lång sikt genom Xbox Games Store och, naturligtvis, GamePass-prenumerationer .

Pheromones

Nu vet vi att Xbox Series S är verklig, den stora kvarvarande frågan är om Microsoft kommer att sälja den samtidigt som serien X. Å ena sidan kanske företaget vill ge ivriga konsumenter chansen att betala mer för serien X. Å andra sidan, att stjäla åska från Sonys nyligen tillkännagivna PlayStation 5 Digital Edition måste verkligen vara väldigt frestande …

Pheromones
0Shares
Om författaren
kenta

kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *