Nytt PlayStation-patent antyder möjligen PlayStation VR 2

Nytt PlayStation-patent antyder möjligen PlayStation VR 2

1 visningar
0
Pheromones

När nästa konsolgeneration snart närmar sig undrar många fans vilka planer företaget har för VR på PlayStation 5. För närvarande har Sony inte avslöjat många detaljer om VR på sin nästa konsol, men med högprofilerade VR-spel som Marvel’s Iron Man VR och Star Wars: Squadrons som kommer till PS4 inom en mycket nära framtid, det verkar som en säker satsning att dessa titlar också kan spelas på PS5. Det verkar ännu mer troligt att Sony skulle kunna planera att utöka sina VR-planer i nästa konsolgeneration, eftersom företaget nyligen patenterade vad som verkar vara en uppföljning av PSVR.

Bilder av enheten kan hittas på World Intellectual Property Organization: s webbplats, som du hittar här. Från bilden och listan är det svårt att säga vad som kan ändras från den ursprungliga modellen. I stället för en radikal omintaginering verkar det vara Sonys försök att göra mindre förbättringar av den befintliga enheten. Tidigare i år anmälde Sony ytterligare ett patent och antydde att förbättrade PlayStation Move-kontrollen skulle tas. Företag som Sony patenterar ofta design som aldrig ser dagens ljus, så det kan inte vara någonting, men med flera inlämnade patent verkar det definitivt som om företaget planerar något!

Om Sony släpper en uppgradering för PSVR, kommer det att vara intressant att se om det kommer att kunna utöka publiken för tekniken. PSVR har varit en blygsam framgång, men VR-konceptet är fortfarande en tuff försäljning för den avslappnade publiken. Kringutrustningens prispunkt förblir oöverkomlig för många spelare, och det är inte ens att ta hänsyn till PS5: s icke avslöjade kostnader. Av den anledningen har Microsoft och Nintendo varit mycket mer tveksamma till att engagera sig för tekniken. Förutom kostnaden finns det också det faktum att många användare tycker att upplevelsen är illamående. Det kommer fortfarande att vara intressant att se om en uppföljning kan göra saker billigare och mer effektiva. Det finns en bestämd vädjan till tekniken och PlayStation är beredd att vara den enda konsoltillverkaren i spelet.

Naturligtvis är Sony inte det enda videospelföretag som vill göra VR till nästa stora sak. Facebook Gaming är ganska hängiven till tekniken och de har köpt starka utvecklare som vet hur man gör VR-spel. Det återstår att se var VR ska gå nästa, men saker blir definitivt intressanta!

Pheromones
Pheromones
0Shares
Om författaren
kenta

kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *