Nyhets Rykten

Heliga mikrotransaktioner! Låt oss hoppas EA undviker WB-spel

Postad av  Anita lördag, 01 augusti 2020
  • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(1 Rösta)

EA kanske planerar att köpa Warner Bros. Interactive Entertainment och förena två mästare av mikrotransaktioner av videospel.

  • EA kanske planerar att förvärva Warner Bros. Interactive, spelutgivaren även känd som WB Games.
  • WB Games publicerar serier som Batman: Arkham, Middle-earth och Harry Potter.
  • Moderbolaget AT&T är enligt uppgift att sälja av Warner Bros.-speldivisionen för att betala av 200 miljarder dollar i skuld.

EA kanske nu är seriöst på att köpa spelutgivare Warner Bros. Interactive Entertainment. Enligt Video Games Chronicle talade EA's chefschef Blake Jorgensen starkt om att förvärva nya företag under ett nytt investerarmöte.

 

EA vill verkligen köpa vissa företag

Jorgensen valde att inte kommentera den mycket ryktade försäljningen av WB Games-enheten men bekräftade att EA är "mer intresserad än någonsin" för att göra förvärv. EA "får en titt på nästan allt" som finns till salu i branschen, säger Jorgensen, vilket betyder att det troligen har diskuterat att köpa WB Games någon gång.

Jorgensen avslöjade sade att EA "verkligen försöker köpa stora talanger kontra spel", vilket skapade EA: s förvärv av Apex Legends och Titanfall-utvecklaren Respawn Entertainment för att illustrera detta.

Det är oklart om WB Games, som äger studiorna bakom spel som Middle-earth: Shadow of War, Lego Star Wars-spelen och Batman: Arkham-serien, representerar stor talang och inte bara bra titlar för EA.

 

EA och Warner Bros. är Microtransaction Masters

Om EA köper WB Games, för ett ryktet begärt pris på 4 miljarder dollar, undrar fansen hur förlagets spel kan förändras. Kan fansen förvänta sig att se kosmetiska mikrotransaktioner skonade i Batman: Arkham-serien? Kommer LEGO-spelen att bli översvämmade med bylboxar riktade mot barn, något EA lärde sig att göra framgångsrikt med FIFA?

I själva verket har WB Games gjort ett starkt jobb med att sätta kontroversiella mikrotransaktioner i sina spel helt av sig själv. Medan det var EA's Star Wars Battlefront 2 som fick all bakslag för sin lön för att vinna loot boxes 2017, kritiserades också en WB Games-publicerad titel vid den tiden.

Sex månader efter lanseringen tog Middle-earth: Shadow of War bort alla mikrotransaktioner och plundrar. Detta beslut kom också efter att spelet kritiserades för att sälja "betala för att vinna" föremål som gjorde det möjligt för huvudpersonen Talion att höja sig snabbare och bygga en mer kraftfull armé.

Under licens från WB Games släppte utvecklaren Jam City mobilspel Harry Potter: Hogwarts Mystery 2018. Det spelet kritiserades också för dess mikrotransaktioner och bad spelare att spendera pengar för att rädda en Hogwarts-student från att bli kvävt.

EA kanske inte är företaget som köper WB Games, eftersom en rapport från The Information avslöjade att Microsoft också funderar på att skaffa utgivaren. Om det gör det verkar det troligt att mycket lite om WB Games-titlar kommer att förändras.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Vem är online

Vi har 213 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click