Alla Nyheter

Xbox Series S och X utökningsbar 1 TB lagring till en kostnad av $ 220

Postad av  torsdag, 24 september 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Utbyggbart lagringsutrymme för Micosofts kommande Xbox Series X- och S-konsoler har äntligen prissatts, och Best Buy i USA tar förbeställningar till $ 220 (1965 kr men kommer sannolikt att komma ut runt 2500 kr med skatt).

Inga svenska återförsäljare verkar erbjuda enheten till salu än. Och även i USA verkar det ha kommit lite sent, några dagar efter de initiala förbeställningsallokeringarna. Naturligtvis kan det vara meningsfullt, eftersom den relativt höga kostnaden för extra lagring i denna generation sannolikt inte har gjort det till ett måste-tillbehör vid lanseringen före förbeställningen.

Den höga kostnaden är naturligtvis väl motiverad, med nästa generations konsoler som båda byter till mycket snabbare SSD-lagring för första gången och gör mycket av det med mycket snabbare laddningstider. Att se priset på denna enhet förstärker också det relativt höga priset på de två konsolerna, som båda har betydande mängder av det dyra lagringsmediet.

Där de skiljer sig åt är att Microsoft har gått med ett eget tilläggsformat, som för närvarande endast produceras av Seagate. Medan Sony låter konsumenter använda "vilken som helst" NVME 4.0 SSD, med "alla" inom parentes på grund av det nuvarande begränsade antalet sådana enheter som uppfyller Sonys hastighetskrav. The Verge noterar att Samsungs nya 980 Pro gör det, men det kostar också ungefär samma pris som Microsofts egen enhet, till $ 230.

Mer om är kostnadsförhållandet mellan det nya lagringsutrymmet och Xbox Series S, vilket nästan fördubblar priset på den mindre konsolen om konsumenterna känner att de behöver extra utrymme och effektivt gör Series X till ett mycket bättre köp i det här fallet. En billigare 512 GB-utvidgning kommer förhoppningsvis att lösa detta problem någon gång. Och om det inte blir intressant att se om tredje part kan skapa olicensierade versioner av enheten.

Tillbehör och tillägg har länge varit en viktig del av spelets detaljhandeln. Så Microsoft och Seagate kommer att behöva tillhandahålla gott om de nya enheterna och snabbt för att tillgodose detaljhandelns och konsumenternas behov - med spel som växer snabbt i storlek även i den nuvarande generationen.

Ett annat alternativ, för att spara åtminstone nedladdningar, är att använda en billigare traditionell USB-hårddisk som en form av backup-lagring och överföra för närvarande oanvända titlar till det. Äldre spel som körs under bakåtkompatibilitet kan också köras från sådan hårdvara.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 20 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Xbox Game Pass Ultimate
  tisdag, 20 oktober 2020
  Xbox Game Pass Ultimate

  Microsofts Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som ger tillgång till ett stort spelbibliotek för Xbox eller Windows 10.

 • PlayStation 4 - En generation i recension
  måndag, 19 oktober 2020
  PlayStation 4 - En generation i recension

  För Sony var PS4 en do or die-situation.

 • Partisans 1941
  torsdag, 15 oktober 2020
  Partisans 1941

  Stealth och taktik spel fungerar otroligt bra tillsammans vilket man märker på detta spelet.

 • Alla callouts i VALORANT
  onsdag, 14 oktober 2020
  Alla callouts i VALORANT

  Kommunikation är nyckeln till alla taktiska skyttar - och VALORANT är inget undantag.

 • Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad
  onsdag, 14 oktober 2020
  Bakåtkompatibilitet i Xbox-serien detaljerad

  Microsoft har detaljerad bakåtkompatibilitet för Xbox One och kompatibla Xbox 360- och Xbox-spel på Xbox-seriens plattformar, inklusive automatiskt högdynamiskt intervall och högre bildhastigheter och förbättrad grafik på utvalda titlar.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click