Alla Nyheter

Intel granskar sin företagsidentitet

Postad av  fredag, 31 juli 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(1 Rösta)

EVO kommer sannolikt att bli ett framträdande klientsegmentprocessormärke av Intel när det vassar in i produktgenerationen efter Core.

Intel registrerade just en stor del av varumärken och logotyper hos USPTO. Det börjar med en omdesign av Intels företagsidentitet från grunden, inklusive företagets huvudlogotyp. Ett rent nytt typsnitt ersätter det Intel har använt sedan den ursprungliga Core i7 från ett decennium sedan. Varumärkena är placerade med enkla geometriska bakgrunder med färre färggradienter. Varumärkesförlängningen (i3 / i5 / i7 / i9) finns längst ner till höger. Skillnaden mellan två logotyper, "EVO Powered by Core" och bara Core i3, fick vårt öga. Vi spekulerar i att EVO kan hänvisa till en ny kategori hybridprocessorer (chips med mer än en typ av CPU-kärna), och kan debutera med "Alder Lake." Chips som inte är EVO kan bara ha en typ av CPU-kärna, och med tanke på tidpunkten för denna varumärkesapplikation (juli 2020) förväntar vi oss att den bara kommer att debutera med processorn som lyckas "Tiger Lake" som bärbara datorer baserade på de nya chips kan redan vara under massproduktion. I alla fall handlar det bara om att notebook-datorn ODM (t.ex. Quanta, Compal, Foxconn, etc.) placerar ett klistermärke på produkten eller dess förpackning. Det är också intressant att notera undertexten "powered by Core" i EVO-varumärket. Intel kan använda detta för att övergå mellan de två varumärkena.

 

Intel har 82 miljarder dollar i eget kapital, varav 8 miljarder dollar är i kalla, hårda kontanter. 44 miljarder dollar i "omsättningstillgångar" och endast ~ 22 miljarder dollar i skulder. Intel kan idag spendera 20 miljarder dollar på ett månskottsprojekt och fortfarande ha pengar kvar för att fortsätta sin verksamhet. På kort sikt är det uppenbart att Intel skruvar upp sin process. Men en jättehög på 20 miljarder dollar kan vända saker, så länge styrelsens + chefer gör rätt med det. Baserat på andra företag (IBM, Sears, etc. etc.) som har gått in i långa perioder med nedgång ... Intel kunde lätt förbli gigantiskt i ett årtionde framöver, helt och hållet på sin kassahög ensam. Och vem vet? Kanske kan Intel verkligen vända saker och återgå till dominans.

I andra nyheter söker Intel uppenbarligen extern hjälp och det verkar som att en överenskommelse redan har träffats med TSMC, som nu tros vara det utsedda gjuteriet som kan hjälpa till med Intels 7 nm chipproduktion 2021. Intel indikerade att den egna 7 nm produktionen kommer att försenas med minst 6 månader på grund av konstruktionsfel, plus vi vet att AMD är redo att starta 5 nm CPU-enheter nästa år, så nu när Intel kan trycka på externa gjuterier kan förseningen aldrig inträffa. Intels tillverkningsnoder är dock inte exakt kompatibla med TSMC: s noder. Den kommande noden på 7 nm från Intel är jämförbar med TSMC:s 5 nm-nod när det gäller transistortätheter och utbyten, vilket innebär att Intel faktiskt måste validera och leverera nödvändiga designändringar så att TSMC kan återanvända sina 5 nm och 3 nm EUV-noder. En annan källa från DigiTimes rapporterar att TSMC också kan hjälpa Intel med 10 nm-produktion för kommande CPU och GPU. Avvikelser i nod är fortfarande kvar, så Intel-processen på 10 nm liknar faktiskt TSMC: s 6 nm-process. De båda företagen kommer att behöva arbeta tillsammans för att göra om fotomaskerna för utvalda 10 nm Intel-CPU och GPU: er, och säkerställa kompatibiliteten med TSMC: s noder. Tydligen beställde Intel redan 180 000 skivor som skulle produceras på TSMC 6 nm-noden 2021.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 62 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Destroy All Humans! Remake
  tisdag, 04 augusti 2020
  Destroy All Humans! Remake

  Det börjar känna sig som en trasig rekord när vi fortsätter att prata om remakes och omsläpp i år.

 • Obsidian kanske är Xbox's viktigaste studio
  måndag, 03 augusti 2020
  Obsidian kanske är Xbox's viktigaste studio

  Xbox har många begåvade studior under deras studiofilial.

 • Grounded bästa startvapen - Rotten Larva Blade position
  söndag, 02 augusti 2020
  Grounded bästa startvapen - Rotten Larva Blade position

  De första vapnen du lär dig att skapa i Grounded är svaga och spröda, men det finns andra sätt att försvara dig själv som du bara måste se lite hårdare på.

 • Grounded - Hur man använder en Sap Catcher
  söndag, 02 augusti 2020
  Grounded - Hur man använder en Sap Catcher

  Sap är en oerhört viktig resurs i Grounded som används i massor av hantverkrecept, men det krävs mycket arbete för att samla in stora mängder på egen hand.

 • Ghost of Tsushima
  tisdag, 28 juli 2020
  Ghost of Tsushima

  Det har gått sex år sedan Sucker Punchs senaste utflykt, och de har återvänt med det som nästan säkert är deras mest ambitiösa projekt hittills.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click