Alla Nyheter

AMD Ryzen 5 5600X Benchmarked

Postad av  tisdag, 20 oktober 2020
 • textstorlek
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Sedan AMD tillkännagav sin nästa generation av stationära processorer i Ryzen 5000-serien baserat på Zen 3-kärnan har alla undrat hur de nya processorerna fungerar.

För en detaljerad granskning och prestandanummer bör du vänta på officiella recensioner. Men idag har vi poängen på Ryzen 5 5600X CPU. Tack vare den populära hårdvaruläckaren @TUM_APISAK har Ryzen 5 5600X-prestandanumren i SiSoftware Sandra riktmärke läckt ut. När du gräver under huven innehåller den nya Ryzen CPU sex av Zen 3-kärnor med 12 trådar, ihopkopplade med så mycket som 32 MB cache för nivå tre (L3). Dessa kärnor körs med 3,7 GHz basfrekvens, medan boosthastigheterna når 4,6 GHz.

I testresultaten har AMD Ryzen 5 5600X CPU fått Processor Arithmetic och Processor Multi-Media poäng på 255,22 GOPS och 904,38 Mpix / s. Dessa poäng är inte så mycket ensamma förrän vi jämför dem med några av Intels erbjudanden. Jämfört med Intel Core i5-10600K-processorn, som sannolikt är den riktade konkurrerande kategorin, får den 224,07 GOPS och 662,33 Mpix / s för Processor Aritmetic respektive Processor Multi-Media-tester. Detta sätter AMD-processorn före 13,9% och 36,5% i dessa tester, vilket indikerar möjligheten till Zen 3. En annan viktig anmärkning här är det termiska huvudutrymmet som båda dessa processorer kör. Medan Intel-modellen är begränsad med 125 W TDP körs AMD-modellen på bara 65 W TDP. Detta kan vara en indikation på effektiviteten som dessa nya processorer utnyttjar.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Vem är online

Vi har 88 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Artiklar

 • Empyrion - Galactic Survival - Recension
  tisdag, 24 november 2020
  Empyrion - Galactic Survival - Recension

  Numera verkar det som om det finns så många överlevnadsspel, man vet aldrig vilka man ska välja.

 • Behöver Sony sin egen "Game Pass" -tjänst?
  lördag, 21 november 2020
  Behöver Sony sin egen "Game Pass" -tjänst?

  Nu när dammet börjar sätta sig efter spänningen vid lanseringen av nya konsoler ger det oss tid att reflektera över och spekulera i vad som kommer de närmaste åren.

 • Transport Fever 2 - Recension
  fredag, 20 november 2020
  Transport Fever 2 - Recension

  Det finns mycket glädje att bygga godsnätverk och se städer växa... men hur fungerar det på detta spelet?

 • Crossroads Inn Anniversary Edition - Recension
  tisdag, 10 november 2020
  Crossroads Inn Anniversary Edition - Recension

  Crossroads Inn är en krogsimulator i en original fantasivärld. Du är brorson till en gästgivare, och du försöker framgångsrikt driva en taven medan du dras in i den politiska intriger i landet Yorevale.

 • PS5 - Överföra data från din PS4-konsol
  fredag, 06 november 2020
  PS5 - Överföra data från din PS4-konsol

  PlayStation Support YouTube-kanalen har publicerat en serie videor som visar tidigare osedda områden i PlayStation 5-användargränssnittet och avslöjar nya funktioner som spelförinställningar och viloläge.

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click