Recensioner

Forza Horizon 4 - Recension

Postad av  tisdag, 11 Maj 2021
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Forza Horizon 4 var en stor hit när den ursprungligen lanserades på Xbox och Windows via Microsoft Store i oktober 2018.

Men kontingenten av folk som bara köper spel på Steam är en grupp som kommer att vänta så länge det tar, även när vi Vi pratar om ett AAA-racingspel som detta. Se och se, Forza Horizon 4 har dykt upp på Steam en hel del 29 månader senare. Om du är särskilt dålig att veta hur många år månader representerar, är det nästan två och ett halvt år. Under den tiden har många tävlingsspel kommit och gått, så frågan är: är det fortfarande värt det?

Som en liten varning till alla återkommande spelare som redan har sänkt mycket tid och pengar i Forza Horizon 4, måste du köpa allt igen. Ja, spelet kräver att du loggar in med en Xbox-gamertag, ungefär som Halo: The Master Chief Collection. Du kan inte få en kopia av spelet med rabatt och eventuella utvidgningar eller ytterligare bilar du har köpt kommer inte heller att returneras. Trots att det är samma spel behandlas det som en helt separat sak. Naturligtvis betyder det också att du inte kommer att kunna överföra dina sparningar.

Utöver det, trots att det är mer än två år gammalt, så säljs Forza Horizon 4 till sitt fulla pris. I Europa är standardversionen 69,99€, Deluxe Edition är 89,99€ och den ultimata är 99,99€. Om du redan har köpt spelet i Microsoft Store är det verkligen svårt att rekommendera att du betalar fullt pris helt enkelt för att spela upp ett spel som du redan äger från grunden. Men hur är det med de människor som inte har spelat spelet, frågar du?


Rullande runt med ljudets hastighet

Forza Horizon 4 är ett racingspel i öppen värld där du får poäng genom att slutföra tävlingar och evenemang. Dessa händelser är uppdelade mellan loppstyper, såsom väg, smuts, längdåkning och gatalopp. Att slutföra evenemang belönar dig med både valuta och erfarenhet, varav den senare krävs för att låsa upp milstolpar och större evenemang, samt ändra säsongen du upplever för närvarande. Spelets karta har versioner för alla fyra säsonger, vilket hjälper till att hålla saker fräscha. Körningen är arkadig, men ändå exceptionell, och det finns många bilar att välja mellan, alla med sin egen uppsättning specialfärdigheter som du kan spendera färdighetspoäng på. Färdighetspoäng låses upp genom att kedja ihop handlingar i den öppna världen eller tävla, och de är fantastiska.

Forza Horizon 4 är utan tvekan fortfarande på toppen av den öppna världssportgenren och de nästan två och ett halvt år som den har funnits har gjort lite för att slöa den kanten. Detta är ett underbart, mycket roligt spel med mycket innehåll. Jag tänkte starta upp den i bara en timme för att se hur spelets prestanda var. Mer än fyra timmar gick innan jag bokstavligen tvingade mig själv att sluta. Det är jättekul vad jag får.

Ett stort antal Steam-användare har dock problem med spelets prestanda. Användare har påpekat problem med stammar, ramdroppar och kraschar. Jag har ännu inte upplevt den andra och tredje av dem, men jag har sett en hel del stammande, särskilt i icke-spelsegment. För att ytterligare illustrera dessa problem ligger spelet för närvarande på 67% positivt på plattformen av cirka 3 700 recensioner när detta skrivs.


Omdöme 

Hur som helst, där har du det. Om du redan äger Forza Horizon 4 på PC, skulle jag inte rekommendera att åka på detta dyra dubbeldopp. Men om du har hållit så länge och inte är skrämd av några oroande prestandaproblem, är detta ett av de bästa racingspelen på marknaden. Fortfarande, på 69,99€ (och mer, med tanke på utvidgningar), kommer det att bli en tuff försäljning för vissa, som förmodligen vill vänta lite längre på någon form av prisreduktion innan de hoppar bakom ratten.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Amelia

Är ganska ny på sidan men har varit i kontakt med Kenta lite då och då och har nu bestämt mig för att hjälpa till på sidan.

Det jag kommer hjälpa till med är att posta nyheter och artiklar.

Logga in för att posta kommentarer

Vem är online

Vi har 99 besökare och inga medlemmar online

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click