Recensioner

Spelldust - Recension

Postad av  tisdag, 27 april 2021
Betygsätt denna artikel
(1 Rösta)

Spelldust är ett strategispel med trollkarlstema och finns nu tillgängligt till mobiler (IOS och Android).


Hur är Spelet

I spelet så ger sig spelare in i intensiva kamper mot varandra med förvalda formelkort. Spelldust använder sig av regler och kombinationer från traditionella kortspel, men spelas i ett mobilvänligt realtidsformat.

Spelet flyter på riktigt bra och påminner om en blandning av Hearthstone och Clash Royale. 

Banan påminner lite om candy crush's nivåer med steg vis ökad svårighet (men det gör ju alla spel!). 

Du får kontrollera en trollkarl som med besvärjelsekort måste sänka motståndarens hälsa till noll. Mellan rundorna får spelare sätta ihop egna kortlekar samt uppgradera kort för att bli mer effektiv i matcher. Spelet erbjuder strider mot datorstyrda trollkarlar, men det är även möjligt att utmana nära och kära i magiska strider.

När du avancerar framåt så möter du tuffare och tuffare motståndare och skulle du i dessa fall förlora ett spel så kommer du att hoppa bakåt i nivå kartan, zonerna kan ge dig nya kort och belöningar om du klarar motståndaren på zonen.

Spelet har inriktningen mot magi och trollformler (typ vad jag sa ovan), vilket dina motståndare kommer att utnyttja, så för att du ska kunna komma vidare så behöver du tänka på hur du lägger upp din trollbok. Så jag lärde mig efter så där 7 förlorade matcher att det inte bara var att fortsätta med samma upplägg hela tiden då motståndaren har olika taktiker, som verkligen kan slå ut ditt däck.


Dagliga Uppdrag

Varje dag så får du nya uppdrag och belöningar så det lönar sig att vara lite aktiv i spelet. Slutför du dom så får du olika belöningar


Microtransaktioner 

Som alla andra mobil spel så har även detta spelet en butik i sig som tillåter dig att få en fördel i spelet om du köper med riktiga pengar. Men man behöver inte göra detta då du kan låsa upp det i spelet med! 

 

Inte så mycket mer att säga om detta mer än att det är bra att det finns för dom som behöver start hjälp eller vill bara få lite mer kort i sin trollbok.


Karaktär skapning

Du kan även skapa din egna unika karaktär som du har i spelet

Finns inte så mycket du kan ändra men ändå så kan du få din karaktär att se ut lite så som du vill!


Omdöme

Rolig liten tidsdödare där varje spel omgång går snabbt att klarar av. Motståndaren i spelet är riktigt bra för att vara en AI fast det känns som man spelar mot riktiga människor :). AI i spelet är riktigt bra motståndare för den spelar olika varje gång vad jag har märkt.

Rekommenderar starkt detta till er som gillar spel som Hearthstone och Clash Royale

En recensionskopia till Google Play av titeln tillhandahölls av utgivaren för recensions ändamål

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Logga in för att posta kommentarer

Vem är online

Vi har 97 besökare och inga medlemmar online

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click