Recensioner

Transport Fever 2 - Recension

Postad av  fredag, 20 november 2020
Betygsätt denna artikel
(0 röster)

Det finns mycket glädje att bygga godsnätverk och se städer växa... men hur fungerar det på detta spelet?

Konceptet med transportsim är inget nytt. Videospel har erbjudit virtuella tåguppsättningar sedan Sid Meiers Railroad Tycoon, så att spelare kan njuta av loklogistik utan att kräva ett skjul för att lagra alla dessa modellnätverk. Men Transport Fever 2 går mycket längre än att lägga järnvägar. Allt från flygplan till pontoner kan användas för att transportera pendlare och gods till dina valda destinationer.

Det övergripande målet för Transport Fever 2 är att tjäna pengar genom att ansluta städer till saker de behöver. Varje given nivå kommer att ha flera bosättningar prickade över kartan, som alla kräver olika resurser och varor. Låt oss säga att Bolton behöver tegelstenar. Detta kräver att du ansluter ett stenbrott till en brickmaker och sedan länkar brickmaker till staden. Hur du närmar dig detta är upp till dig. Du kan bygga en sekvens av lastbilsdepåer vid varje punkt och sedan sätta en massa lastbilar till en lastväg som följer den linjen, eller så kan du istället skapa en järnvägslinje vid samma tre punkter.

Du får medel för framgångsrika leveranser vid varje punkt längs linjen, men varje ny bit av infrastruktur har sina egna driftskostnader. Lastbilar är billiga men långsamma, medan tåg från början är dyra men snabbare och bär större laster. Detsamma gäller att transportera människor. Flygplatser kostar en förmögenhet att bygga och underhålla, men skicka fler passagerare till fler destinationer snabbare än en busslinje. Det är också värt att notera att din infrastruktur utvecklas inte bara i storlek utan över tiden, med hästvagnar och ångtåg som gradvis ersätts av kryssningsfartyg och supersoniska jetflygplan.

Den tredelade kampanjen erbjuder uppsatta mål som sträcker sig från att etablera nya järnvägar under den amerikanska guldhoppet till att modernisera transportförbindelserna i viktorianska Glasgow. Precis som The Sims eller Cities: Skylines handlar Transport Fever 2 till stor del om att skapa din egen underhållning i läget "gratisspel". Nöjet härrör från att se städer växa och frodas när ditt nätverk blir mer komplext, hitta sätt att effektivisera rutter eller helt enkelt titta på de kärleksfullt utformade fordonsmodellerna följer deras rutiner.

Transport Fever 2 saknar inte detaljer men det saknar djup i vissa områden. Det mesta av utmaningen inträffar i början av ett spel, med till och med ett enda lok som sätter en rejäl bock i ditt banksaldo. Men när du har tagit fram några grundläggande rutter börjar din ekonomi snabbt fortsätta själv, utan riktiga bromsar på ditt löpande pengatåg.

Transport Fever 2 misslyckas med att gräva i några av de mer intressanta nya funktionerna, t.ex. utsläpp. Här skapar transportvägarna du skapar föroreningar över tid och bromsar stadens tillväxt i områden med dålig luftkvalitet. Med tanke på utsläppens betydelse i våra egna transportnätverk är deras tillägg till spelet välkommet. Men det är lite mer än sidesystem när det borde vara en av dina mest angelägna problem. Då är det helt lämpligt att låta din privata transportkonglomerat ta in obscena vinster medan världen kväver av sina avgaser.

Transport Fever 2 behöver inte vara ett eldstad för klimataktivism, men att ha sådana teman informera systemen närmare skulle ge det lite mer personlighet och relevans. Som det ser ut är detta ett trevligt om inte särskilt distinkt spel som kan ge frustrerade pendlare timmar av transportterapi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Kenta

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel :)

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!

Logga in för att posta kommentarer

Vem är online

Vi har 309 besökare och inga medlemmar online

Undersökning

Vad spelar du på just nu?

Senaste Recensioner

 
 
X

Right Click

No right click