GOG Galaxy 2.0

GOG Galaxy 2.0

0
--Annons--

Efter en hel del nya fixar så har GOG Galaxy 2.0 blivit ännu bättre där av att jag har uppdaterat mitt betyg på den

Som PC-spelare har jag känt till GOG länge. Så när jag hörde talas om GOG GALAXY 2.0 det nya projektet av CD Projekt, skaparna av ett mycket välkänt spel som heter The Witcher III Wild Hunt, blev jag ganska intresserad.

Med GOG GALAXY 2.0 räcker det men den för att starta ditt spel, du behövde inte mer än det, innan behövde jag Steam och Uplay för att spela Far Cry, Assassins Creed och till och med Anno-serien bara för att nämna några. Men nu när dom har släppt GOG GALAXY 2.0 så räcker det helt och hållet med den för att starta ditt spel, även om spelet är på en annan klient.
Tog bara några konto länkningar för att få allt att fungera med bara en app.

Dom har även gjort så du kan installera dina spel från deras klient istället för att behöva öppna respektive klient, en liten nackdel som jag hoppas att dom fixar snart är att kunna välja mer installations platser. Som i min dator så har jag en hårddisk bara för Steam och Epic spel och en annan för Origin, tyvärr kunde jag inte välja mer en en installationsplats så det blev för mig ändå att öppna respektive klient och för att få spelet installerad på rätt hårddisk.

Med tanke på antalet lanseringar som läggs ut där med sina egna klient för att starta respektive spel, blir det ganska irriterande att hålla reda på och installera allt du behöver. Så det behövs verkligen något som samlar upp allt på ett ställe.

Jag har nu tillbringat några veckor på att lära känna den nya GOG GALAXY 2.0-startapparaten och det har ärligt talat varit kul att utforska och leka med. Jag har under dessa veckor länkat Origin, Uplay, Rockstar, Bethesda Xbox, Steam, Epic Store och Battle.net och kan lugnt säga att det fungerar att starta spelen från GOG GALAXY 2.0, behöver inte ens starta upp dom andra applikationerna utan det sköter GOG åt mig.

Enad front

Här på fliken Nyligen presenteras några saker, nyligen spelat av mig och nyligen spelat av andra. Det här är en trevlig funktion som hjälper dig att hålla reda på vänner och klanmedlemmar att fånga varandra under en viss tid. Nedanför finns det några statistik som spåras i en månadsöversikt, de som är spel tillagda, prestationer och timmar spelade.

Finns en app som jag saknar och det är Rock Star klient men håller tummarna på att den också kommer läggas till i GALAXY 2.0- klienten. Men finns en hel del mer andra klienter som skulle också varit bra om det fanns, så man får allt på ett ställe.

Som tur är så är det väldigt enkelt att lägga till spel manuellt genom att trycka på “Add games & friends”

GOG’s butik kan fortfarande hittas längst ner i listan här till vänster om programmet.

Med GOG GALAXY 2.0 kan du visa en lista över dina spel och mycket mer, du kan sortera efter titel, avslutat, tid spelat, ditt stjärnbetyg, personliga taggar och till och med klient!

Sorteringen som man kan göra fungerar hur bra som helst här under kan du se ett par bilder på vad du kan sortera ditt filter på

Denna biten har dom verkligen lyckats att få till vilket gör min sökning efter ett spel mycket enklare när man har en hel del spel på datorn 🙂

Socialt utrymme

Så småningom vill GOG tillhandahålla en enhetlig väntelista som låter dig chatta med dom även om dom är på en annan klient. GOG hoppas också att plugins kommer att ge det ny funktionalitet.

Galaxy 2.0 har identifierat ett friktionsområde för dom av oss med spel spridda över olika tjänster. Det lovar redan fler funktioner än Epic Game Store, som jag skriver detta fortfarande inte ens låter dig skriva in namnet på ett spel för att söka i ditt bibliotek. Det är också ett framträdande steg vid en tidpunkt då de stora plattformsspelarna som Microsoft letar efter en “spela vad som helst, var som helst” -tjänst för nästa generation av spel de publicerar.

GOG Galaxy 2.0 kan vara på väg att börja med i nya former av speldistribution, framför allt prenumerationstjänster och, längre ner, streamingtjänster. Uppfattningen om en megaklient som innehåller nedladdningsbara spel kan med tiden bli föråldrad. Fram till dess borde Galaxy 2.0 lösa en massa irriterande problem med PC-spel. Tjänsten är i öppen beta test och du kan nu ladda ner GOG Galaxy 2.0 för att testa själv

Mitt betyg

Jag kan lungt säga att jag nu har helt och hållet gått över till att bara använda GOG Galaxy 2.0. Har även stoppat autostarten av alla andra plattformar och låter helt enkelt GOG Galaxy 2.0 sköta starten av spelet jag vill spela. Tänk bara på att du fortfarande måste ha dom andra plattformarna installerade på datorn för att få spelen att fungera.

Det som GOG Galaxy 2.0 gör är att samla allt på ett ställe och när du startar spelet så startar den även klienten som spelet hör till.

10.0

Mitt betyg

Helhetsbetyg

Design
9.5
Funktioner
9.5
Prestanda
10.0
Helhetsbetyg
10.0
Fördelar
  • Enkelt att använda
  • Finns en hel del funktioner som gör allt lättare att hitta
  • Dom vanligaste plattformarna finns
  • Går även att lägga till andra plattformar som vissa användare har gjort, är bara att söka rätt på dom
Nackdelar
  • Kan inte välja mer en än installation plast åt spelen jag vill installera
Om författaren
Kenta Mattsson

kenta

Är jag som skapat K-Gamer.se och även driver sidan framåt

Din e-postadress kommer inte att publiceras. behövliga fält är markerade *