En annan Ask Valorant-session har varit värd den här veckan, och den här gången har Riot gått djupare in i spelets rankningssystem.

Specifikt hur spelets dolda MMR-system relaterar den synliga RR som spelare vinner och förlorar enligt deras prestationer i konkurrenskraftigt läge – något som har varit föremål för mycket diskussion runt om i samhället.

Artikeln är mycket fördjupad, så jag kommer inte att täcka alla punkter här, men här är TL; DR-uppdelning och en praktisk bild som hjälper till att illustrera hur de två statistiken – MMR och RR – relaterar till varandra och påverkar hur ofta spelar spelare antingen upp eller ner efter tävlingsmatcher:

  • Om din MMR är högre än din rang får du mer RR på vinster än du förlorar på förluster
  • Om din MMR är jämn med din rang, kommer du att vinna och förlora närmare mängder RR för vinster och förluster
  • Om din MMR är lägre än din rang får du mindre RR på vinster och förlorar mer på förluster

I andra senaste nyheter från Valorant gick spelets senaste patch, 2.05, nyligen live och införde nya disciplinåtgärder för att bekämpa dålig praxis. Dessutom har ett nytt skinnpaket just gått i drift, som är inspirerat av 1900-talets kanoner.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!