Splatoon 3 är officiell och det här är de första detaljerna

Splatoon 3 kommer, och om du berättade för oss 2015 att den här squelchy shootern skulle bli en av Nintendos tältstångsfranchises skulle vi ha frågat vilken underbar dröm du just vaknade upp från. Vi har inte en mycket snäv uppfattning om Splatoon 3-släppdatumet ännu, men åtminstone gav Nintendo oss en Splatoon 3-trailer för att dissekera för detaljer medan vi väntar. Och det var full av smygtittar, inklusive en titt på nya vapen och till och med karaktärsanpassning.

Medan vi fortfarande har mycket att lära oss om Splatoon 3, vet vi en mycket viktig detalj: det kommer att följa av resultaten av det sista Splatoon 3 Splatfest, där Chaos arméer segrade över Orden. Resultatet manifesteras i den nya staden Splatsville, en otrolig och livlig burgh långt från Inkopolis stadsspridning. Staden kan vara ny, men vissa saker förändras aldrig: det handlar fortfarande om Turf Wars. Här är allt vi vet om Splatoon 3 hittills.När är Splatoon 3 släppdatum?

Släppdatumet för Splatoon 3 är 2022, vilket är både långt ifrån och extremt ospecifikt, men det är åtminstone något. Den ursprungliga Splatoon anlände till Wii U i maj 2015 och Splatoon 2 slog Switch i juli 2017, och alla ljusa färger och vattenpistolinspirerade vapen ger Splatoon också en distinkt somrig atmosfär. Om du är törstig för att njuta av Splatoon 3-release-spekulationer kan vi preliminärt begränsa fönstret lite till sommaren 2022; officiellt sett är Splatoon 3 fortfarande släppdatum 2022.


Titta på den första Splatoon 3-trailern

Nintendo avslöjade Splatoon 3-trailern under februari Direct-presentationen, och du kunde knappast be om en bättre debut. Trailern följer en Inkling på deras resa från Splatlands till den massiva, kaotiska staden Splatsville. Vi får en tidig titt på karaktärsskapande – som vi kommer att gå in på lite mer – och vi ser också ett oväntat landmärke: Eiffeltornet slet från grunden och klämde upp och ner i en gigantisk grop. Det kan verka som ett slumpmässigt tillskott till världen, men om du har varit uppmärksam på Splatoon-lore (åh ja, det finns lore) vet du redan att serien äger rum på jorden många, många år efter att människan utrotades. När vår inklinghjälte anländer till Splatsville går de rakt in i ett torvkrig för att visa upp sina nya förmågor och vapen.


Splatoon 3-vapen – Vad är nytt?

Trailern avslöjade några Splatoon 3-vapen som återvände från tidigare spel, inklusive nya utseende för den pålitliga .96 Gal och Range Blaster. Huvudfärgen Inkling har ett helt nytt bågvapen som verkar avfyra tre ”strängar” bläck på en gång. Alla strängar slingrar sig vertikalt när de hoppar, men det ser ut som att du kanske kan skjuta dem horisontellt för att täcka mer gräs om du förblir på marken. Vi får också en teaser av några speciella vapen, inklusive vad som verkar vara modifierade Tenta Missiles och en distribuerbar crab-bot. Forskningsanmärkning: även Splatoon-specialvapen utsätts för karcinisering…


Splatoon 3 idoler

Splatoon 3-idolerna har inte avslöjats ännu, men här är vad vi vet hittills. Splatoon presenterade oss för Callie och Marie som bläckfisksystrarna (som faktiskt är kusiner), sedan vände Splatoon 2 strålkastaren till Pearl och Marina, AKA Off the Hook. Den relativt kortlivade berömmelsen för Splatoon-idoler speglar verklig kändisomsättning, så det är en bra insats att vi får ett nytt par stjärnor för att hålla oss uppdaterade om de senaste splat-händelserna i Splatoon 3. Är det för mycket att hoppas på en Salmonid / Jellyfish punk duo?


Anpassning av Splatoon 3-karaktärsanpassning

Det ser ut som att anpassningen av Splatoon 3-karaktärer blir mer omfattande och representativ än någonsin tidigare. Trailern visar att du kan välja mellan att spela en Inkling eller en Octoling redan från början, och du väljer bara en visuell kroppstyp istället för att behöva välja ett könsalternativ. Båda arterna har nya frisyrer, inklusive flätor och mer nära beskurna utseende. Det slutar dock inte med ditt bläckfisk / octo-barn – du kan också välja en frisyr till ditt bedårande konstiga husdjursmat. Förhoppningsvis vet din lilla kompis inte hur många av sitt slag vi stänkte tillbaka i Salmon Run …


Splatoon 3 story-läge – Vad kommer det att erbjuda?

Splatoon 3 berättelseläge är fortfarande ett mysterium, även om du kanske anser att den korta introduktionen som tar oss från Splatlands till Splatsville är en slags prolog till huvudhistorien. Trots att de var multiplayer-fokuserade spel hade både Splatoon och Splatoon 2 förvånansvärt roliga och omfattande enspelarkampanjer. Det råder ingen tvekan om att Splatoon 3 kommer att följa efter. Vi utkämpade ett hemligt krig mot oktarianska arméer under de senaste två spelen, men nu när Inklings lever i fred med Octolings – en framstående underart av Octarians – behöver vi en ny fiende? Eller kommer DJ Octavio att stiga igen? Jag sa till dig att det fanns Splatoon-lore.

Nyhetsskribent | + posts

Spel är det bästa jag vet som avkoppling och ser verkligen möjligheten med att hjälpa till på sidan och ge min insyn på olika saker från mitt perspektiv.