Nvidias spelströmningstjänst, GeForce Now, flyttar till ett nytt opt-in-system för bibliotek, ett som kommer att lämna videospelutvecklare ultimata kontroll över huruvida deras videospel stöds på plattformen eller inte.

Det verkar som om Nvidias dröm om en öppen speldator på himlen är väl och verkligen över – stora förläggare har startat så väsen att det nu avstår från någon kontroll som den en gång hade över vilka spel som gör det till GeForce Now-tjänsten. Härifrån och ut är det upp till utgivare och utvecklare att välja in och tillåta att deras videospel kommer att strålas från en av Nvidias datacentrer.

I sin tur betyder det att vissa videospel kommer att lämna GeForce Now-plattformen, åtminstone för närvarande. Anledningen till att Nvidia citerar i ett blogginlägg är att ”vissa utgivare fortfarande räknar ut sina molnstrategier.” Dessa ändringar kommer att äga rum den 31 maj.

Du kan ta reda på hela listan med spel som inte längre kommer att finnas tillgängliga efter det här datumet här. Det här är några på listan ”som ska avslutas” som stod ut för mig: Kerbal Space Program, Celeste, Donut County, Football Manager ’18 / 19, Magic the Gathering: Arena, Pillars of Eternity: Deadfire, Total War: Three Riken och både Yakuza 0 och Yakuza Kiwami.

Det är ett oroande tecken för molntjänsttjänster. Du kan kalla mig naiv, och kanske tårar jag ett öga på EULA: s specifikationer, men jag ser inte vilken skillnad det är mellan speldatoren som satt under skrivbordet och en som du hyr av Nvidia – antingen sättet att du fortfarande köper spelen via samma kanaler som tidigare: Steam, Origin, Epic Games Store, GOG, etc.

Det är det som skiljer Nvidia GeForce Now från en tjänst som Google Stadia. Medan Stadia har en butik och kräver studior att utveckla sina spel specifikt för tjänsten, är GeForce Now mer eller mindre ett löfte om kompatibel och kapabel hårdvara. Maskinen du får är konceptuellt densamma som alla speldatorer och behåller samma åtkomst till hela utbudet av digitala bibliotek – den består bara av en del av ett serverställ istället för individuella komponenter.

Oavsett om du spelar de videospel som du redan har köpt via en hyrd server eller en hembygd dator borde egentligen inte betyda. Och det är inte som att någon verkar bry sig om de hundratals andra streamingtjänster som erbjuder samma sak som GeForce Now.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!