Informativ

Age of Empires Online – Celeste Fanprojekt

Postad av  lördag, 04 juli 2020
  • textstorlek

Age of Empires Online är ett multiplayer-strategispel online i realtid utvecklat av Robot Entertainment och Gas Powered Games, som släpptes den 16 augusti 2011.

Baserat på spelet i Age of Empires-serien utvecklades ursprungligen av Robot Entertainment, men den 24 februari 2011 tog Gas Powered Games över produktionen. Spelet publicerades av Microsoft.

Spelet var gratis att spela – det var gratis för användare att spela, även om premiuminnehåll kunde tjänas eller köpas, till exempel tillgång till specialartiklar och ritningar och fler uppdrag och funktioner.

Den 27 mars 2012 hade spelet premiär på Steam efter en omfattande översyn av patch som behandlade klagomål om en ”MMO-liknande slip” och många andra funktioner, tillsammans med debuten av den keltiska civilisationen. Den 15 juni 2012 ändrades premium-innehållssystemet för att erbjuda möjligheten att köpa allt tidigare och framtida innehåll genom ”Empire-poäng” som tjänats i spelet, eller genom att köpa poängen direkt med riktiga pengar.

Från och med den 3 januari 2013 upphörde Microsoft med att vidareutveckla spelet. En Microsoft-representant meddelade senare på forumet att den 22 augusti 2013 skulle Games for Windows – Live Marketplace stängas av och lämna spelet endast tillgängligt för nuvarande eller tidigare spelare. I september 2013 tillkännagavs att spelet skulle förbli funktionellt till 1 juli 2014 då tjänsten skulle stängas av. Stängningen berodde på att innehållet var för dyrt att underhålla.

Under 2017 återupprättades Age of Empires Online med Microsofts offentligt utvecklade kit för spelet och är nu värd på en serveremulator känd som Project Celeste. Spelet kan spelas gratis i en-spelare och multiplayer-läge med alla online-funktioner fullt aktiverade. I maj 2019 meddelade teamet att de utvecklar Microsofts outgivna romerska civilisation för spel baserat på all känd data från civilisationen innan de officiella servrarna stängdes.

Men nu är spelet tillbaka!

Läs mer på https://www.projectceleste.com/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS
Kenta

Är jag som skapat Konsol Nyheter och även driver sidan framåt

Vem är online

Vi har 130 besökare och inga medlemmar online

Dela vidare

Senaste Recensioner

X

Right Click

No right click