Julen är nästan här igen, bara inom några dagar och barn (stora och små) överallt gör sina önskelistor redo att skicka till Santa. Och för oss spelare betyder det att vi försöker välja bland de otaliga nya spelutgåvorna och förbeställningar som har prydd butikerna i år, och det är ingen lätt uppgift.

2019 var ett bra år tyvärr så blev 2020 inte så himla bra med Covid-13 som försenade en hel del spel. Men det har ändå släppts en del stora spel under 2020.

Så denna lista kommer ta dig igenom allt jag och Mr X rekommenderar och vill tipsa om.Bästa PC-byggnad för spel

Innan vi går till spelen vill du vara säker på att du är inställd på att njuta av dem på juldagen, och det innebär att du får en snygg spel-PC. Du har två alternativ här, du kan välja att köpa en förbyggd spel-PC eller så kan du bygga din egen. Båda är lönsamma alternativ, men du kommer att spendera mer på att köpa förbyggda än du kommer att bygga från grunden.

Om du bara vill komma rätt till det och kunna spela de bästa spelen från 2020, kan en förbyggd spel-PC vara det perfekta alternativet. 

Sammanfattningsvis finns det alltså en hel del olika saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en ny stationär gaming-dator.

Eftersom det i de flesta fall handlar om dyra produkter (mer än 10000 kr) bör du jämföra olika speldatorer noga och undersöka vad som passar dig bäst.

Oavsett vilken typ av Spel-PC som passar dig rekommenderar vi att du i första hand tar en närmare titt på ”rea-priser hos dom olika leverantörerna vi har i Sverige” och vi har även nu fått Amazon till svenska marknaden det betyder att du verkligen kan hitta något intressant på fler ställen än innan.

Konsoler

Naturligtvis, om du är mer av en konsolspelare, eller om du vill ta hand om några av dessa konsol-spel, kommer du att behöva den senaste hårdvaran. Det kan finnas nästa generations utgåvor i lager om du har tur i form av PS5 och Xbox Series X/S, men befintliga konsoler packar fortfarande ett riktigt slag när det gäller en fantastisk spelupplevelse.
Spel du behöver spela 2020

Låt oss börja med vår julönskelista med några av de hetaste spelen som du inte får missa när du spelar över PC- och konsolspel.

The Outer Worlds

Ett charmigt, kvick och otroligt omspelbart spel, The Outer Worlds överraskade alla med hur käftande populärt det blev. Du spelar som den enda överlevande (för tillfället, åtminstone) av kryogenik tills du räddas av en hård professor. Vad som händer därefter är helt upp till dig eftersom valen du gör kommer att påverka vilken riktning historien går in i.


Pokemon Sword And Shield

Det senaste i den långvariga Pokémon-serien, detta Nintendo Switch-spel har varit upp och ner och upp igen i fansuppskattningar sedan dess första tillkännagivande. Mottagandet sedan det släpptes har varit lite av en blandad påse, men det kan inte förnekas att detta är ett spel som Pokémon-fans fortfarande kommer att njuta av.


Death Stranding

Ett av årets konstigaste och mest underbara spel, Kojima Productions ’Death Stranding, möttes med grymma recensioner från första dagen. Detta konstiga och underbara spel tar dig med på en spännande och mystisk resa som speglar skaparen Kojima ner till en tee. Om du letar efter ett typiskt spel, leta någon annanstans. Det här är lika konstigt som det är underbart och kommer definitivt inte att vara vad du förväntar dig.


Gears 5

Det senaste spelet i Gears of War-serien, Gears 5 följer berättelsen om Kait när hon försöker avslöja mer om sitt förflutna och hur det påverkar henne. Fylld med samma typ av hjärtpumpande handling som vi känner och älskar, var detta ett välkommet tillskott till GOW-sagan för många.


Luigi’s Mansion 3

Ytterligare en stor hit för Nintendo i år var med Luigi’s Mansion 3. Spelet var allt du kan förvänta dig av studiens titulära rörmokare, och de extra multiplayer-alternativen öppnade spelet för ännu fler spelare.


Disco Elysium

En mörk spelhäst, Disco Elysium flög under radaren ända tills den släpptes när spelare överallt blev kär i den. Du spelar som en detektiv som försöker avslöja den skyldige till ett mord. Spelet spelar som ett “Välj ditt eget äventyr” som lyckas dra dig till varje beslut och ledtråd.
Spelen du kanske har missat att spelat

Mortal Kombat 11

Oavsett om du är en kampveteran eller inte har spelat sedan de sanna 2D-dagarna i de ursprungliga Street Fighter-spelen, bör Mortal Kombat 11 vara högt upp på din jullista. Detta spel lyckas vara tillgängligt för nykomlingar, oändligt underhållande (Fatal Blows är härliga) och utmanande för mer kräsna spelare, allt i ett spel.


Control

Ett mind-bending pusselspel med några intressanta action-sekvenser, Control blev snabbt spelet för tillfället när det släpptes tidigare i år. Med dolda ledtrådar att hitta i hela spelet och en vansinnig uppmärksamhet på detaljer, ger detta spel underhållningsvärde samtidigt som det lyckas smyga ut dig vid varje tur.


Apex Legends

Efter sin överraskande release befann sig Apex Legends med en spelarbas på 25 miljoner på några dagar och befäste sin position som ett av de mest populära kampkungliga spelen just nu. Nu i sin tredje säsong fortsätter den att sitta bekvämt bland andra liknande titlar och attraherar nya spelare till spelet.


Borderlands 3

Om du har spelat något av de tidigare Borderlands-spelen känns Borderlands 3 som att komma hem. Med en litany av vansinnigt underhållande vapen att hitta, lyckas spelet att känna sig friskt samtidigt som den ursprungliga spelstilen kvarstår. Roligt, vördnadsfullt och fyllt med skjut och loot-spel – om du letar efter en rolig skytt är det här spelet för dig.


Legend Of Zelda: Link’s Awakening

Fans av den klassiska Nintendo-hjälten Link blev inte besvikna över hans senaste utflykt i Legend of Zelda: Link’s Awakening. Det som faktiskt var en kärleksfull nyversion av ett av Nintendos klassiska spel blev snabbt en ny fan-favorit. Utforska den unikt intressanta Koholint Island styr spelarna Link genom en serie pussel och strider.


Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 är fylld med hjärtpumpande strider, svalrankar och ett rock soundtrack till din framgång och är ett upplopp av snabbt och löst spel. Du spelar som tre olika huvudpersoner – var och en med sina egna stridsstilar – och får skjuta, skiva och lama dig igenom tusentals demoner i det här roliga äventyret. Ett måste för fans av serien och fans av spel.


Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses har 70 timmars spelupplevelse från början till slut en välkommen uppdatering av den älskade turbaserade strategifranchisen. Medan du fortfarande befaller arméer att föra krig mot varandra, hjälper de uppdaterade historiens aspekter med ditt val av hus att det känns friskt och modernt.


Sekiro: Shadows Die Twice

Ett spel som är lika mörkt som det är fascinerande, Sekiro: Shadows Die Twice har varit en av höjdpunkterna i spelet 2019. Du spelar som ett instrument för döden när du söker efter din bortförda herre i Sengoku-perioden Japan. Utbudet av attacker, dödande av slag och färdigheter gör det här spelet till en mörk, vridande upplevelse perfekt för älskare av spel i Bloodborne-stil.
Bästa Spelen för 2020 (Vårat val)

Så här under kommer en lista på spel vi rekommenderar och som vi själva har eller kommer skaffa inför Juldagen

Animal Crossing New Horizons

En annan av Nintendos älskade spelserie som får en ny del är Animal Crossing. New Horizons ser spelaren övergiven på en öde ö och låter dig bygga ditt eget hem och läger från grunden. Tom Nook är fortfarande kvar, tillsammans med allt vi älskar i serien, men den här gången med en tropisk atmosfär.


Final Fantasy 7 Remake

För alla som spenderade timmar och timmar på att kontrollera Cloud, Tifa, Barrett och vänner rädda världen från ett onda företag och en envingad ängel – Final Fantasy VII-omarbetningen kan inte komma tidigare. Den första delen släpps i mars 2020 och fokuserar på Midgar-berättelsen. Den är tillgänglig för förbeställning nu, så du kan se till att den är redo och väntar på släppdagen.


Cyberpunk 2077

Tack vare en cameo av Keanu Reeves har Cyberpunk 2077 blivit ett av de måste-ha-spelen för 2020. Detta FPS-spel kommer med en uppsjö av karaktärsalternativ och den typ av point and shoot-aspekter du kan förvänta dig. Men det ger oss också många alternativ för icke-våldsam konfliktlösning, vilket gör att den sticker ut från andra liknande titlar.


DOOM: Eternal

För alla oss som kommer ihåg den hjärtpumpande åtgärden i det ursprungliga spelet, DOOM: Eternal ser ut att få våra pulser att springa igen. Heavy metal shooter-äventyret kommer med en mängd nya funktioner som laseryxan, axelmonterad flamsläppare och det nya 1v2 multiplayer-läget. Efter att ha skjutits tillbaka från sitt ursprungliga släppdatum släpps spelet nu i mars 2020.


The Last Of Us Part 2

Efter den enorma kommersiella framgången med det första spelet, när Naughty Dog äntligen gav oss ett släppdatum för The Last of Us Part 2, var fansen förståeligt upphetsade. Denna uppföljare äger rum några år efter slutet av det första spelet och ser en äldre och stark Ellie gå på egen hand. Släpvagnarna verkar vara centrerade kring hämnd och vi kan inte vänta med att se nästa del av den här historien.


Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion är ett tredjepersonsskjutare-spel som utvecklas av Ubisoft Toronto och Ubisoft Montreal. Spelet är en del av Watch Dogs-serien och blir det tredje i serien. Denna gången erbjuder spelet dig att rekrytera vem som helst i världen vilket är riktigt roligt.


Assassin’s Creed Valhalla

Spela som Eivor, en legendarisk vikingaplundrare på jakt efter evig ära i Assassin’s Creed Valhalla. Utforska en dynamisk och vacker öppen värld inspirerad av den brutala tidiga medeltiden i England. Plundra dina fiender, stärk din bosättning och bygg upp din politiska makt i strävan efter en plats bland gudarna i Valhall.

Redaktör / Art director at | Website | + posts

Jag har alltid haft en passion för spel och eftersom jag hittade min passion för att skriva ville jag skriva om dem. Jag spelar nästan vad som helst om jag kan få tag på det. Jag har en ohälsosam besatthet med simulator spel men det hindrar mig inte från att spela andra spel 🙂

Är även jag som skapat Konsol Nyheter, K-Gamer och även driver sidan framåt mot oändligheten, får vi hoppas!